Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΔυσαρέσκεια για την «τυπική» δήλωση της Μητρόπολης για τον ιερέα που συνελήφθη...

Δυσαρέσκεια για την «τυπική» δήλωση της Μητρόπολης για τον ιερέα που συνελήφθη στο Αγρίνιο


Σε διαθέσιμοτητα τέθηκε απο τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά ο ιερέας που συνελήφθη στο Αγρίνιο .

Ωστόσο απο πολλούς αρνητικά σχολιάζεται το γεγονός πως η ανακοίνωση είναι απολύτως τυπική και δεν εκφράζει για παράδειγμα συμπαράσταση προς τις καταγγέλουσες .

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά , o οποίος εξέδωσε σήμερα δύο ανακοινώσεις για τα σοκαριστικά γεγονότα στη Μονή Πετράκη και στο Αγρίνιο, κάνει λόγο δημοσιεύμα του thecaller.gr . Αναφέρει τα εξής:

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που απασχόλησε την επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο για τη στάση του στην πανδημία προχώρησε σήμερα σε δύο δηλώσεις: η μία για την επίθεση με τον βιτριόλι στη Μονή Πετράκη και η άλλη για τον φερόμενο βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών από ιερέα στο Αγρίνιο.

Όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι παρά το γεγονός ότι εκφράζει την ευαισθησία του για την επίθεση με το βιτριόλι, γράφοντας πως «προσευχόμαστε στο Θεό και συμπαριστάμεθα στον πόνο των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων και των λοιπών κληρικών και λαϊκών αδελφών, οι οποίοι υποφέρουν και ταλαιπωρούνται» εκφράζοντας «την λύπη και τον αποδοκιμασία μας», ο ίδιος δεν βρήκε μισή λέξη αποδοκιμασίας για τα θύματα του φερόμενου βιασμού από ιερέα στην Περιφερειακή του ενότητα, κάνοντας λόγο απλά για «αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου».

Η δήλωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τη Μονή Πετράκη:

Σχετικά με το βιτριόλι που πέταξε στα πρόσωπα επτά Μητροπολιτών ένας παπάς στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021:

«Θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη και τον αποδοκιμασία μας για την επίθεση με καυστικό υγρό, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά στο χώρο των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προσευχόμαστε στο Θεό και συμπαριστάμεθα στον πόνο των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων και των λοιπών κληρικών και λαϊκών αδελφών, οι οποίοι υποφέρουν και ταλαιπωρούνται. Ευχόμαστε προσωπικά στον καθένα ταχεία ανάρρωση, ώστε άμεσα να επιστρέψουν με υγεία στα καθήκοντά τους, επιτελώντας απρόσκοπτα το πνευματικό και ποιμαντικό τους έργο».

Η δήλωση για την σύλληψη του ιερέα στο Αγρίνιο

Σχετικά με την σύλληψη ιερέα για βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών και κατοχή παιδικής πορνογραφίας:
«Σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου μετά το γεγονός της συλλήψεως ιερέως από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ενημερώνουμε ότι με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο ιερέας τίθεται σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον».

thecaller.gr/