Σκηνές πανικού στη Δυτική Αχαία. Η φωτιά που ξεκίνησε από το Σαντομέρι μπήκε στο Ελαιοχώρι, όπου καίει σπίτια σύμφωνα με το Tempo24news.gr.
Οικογένειες με μικρά παιδιά εγκαταλείπουν το χωριό. Εκκενώθηκε η Μονή Αγίας Μαρίνας. Απομακρύνθηκαν οι μοναχές και ο ηγούμενος και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.
Η φωτιά μπήκε και στην Άρλα, οπου οι οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν την κοινότητα.
Άλλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται και προς το Πετροχώρι. Από την Αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία για την Άνω Αχαΐα.
Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Κέρκυρα
Σε ύφεση οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Κανάλια, στη Μέση Κέρκυρα και στην περιοχή Λάκωνες, στο βόρειο κομμάτι του νησιού.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος:
«οι πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από νωρίς, κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό ύφεση τις φωτιές που απειλούσαν εξοχικές κατοικίες».
Η ένταση των ανέμων έχει πέσει αυτή την ώρα, γεγονός που κάνει τη δουλειά της Πυροσβεστικής πιο εύκολη. Σημειωτέον ότι η περιοχή της Κέρκυρας ήταν σήμερα στο κόκκινο όσον αφορά την ένταση των ανέμων και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Πυρκαγιά κοντά στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βολιώνες του δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο, στην ανατολική πλευρά του Φράγματος Ποταμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατακαίει δασική έκταση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 10 οχήματα με 16 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο μεταξύ των οικισμών Βολιωνών και Παντανάσσας.

madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *