Δημιουργούνται τουλάχιστον 3.000 σημεία δωρεάν WIFI σε δημόσιους χώρους από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Επιπλέον, θα προκηρυχθεί εντός του μήνα και ο διαγωνισµός για την τοποθέτηση WiFi σε όλα τα οχήµατα του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ.

Η προκήρυξη για τον διαγωνισµό αναµένεται να βγει στον αέρα τις επόµενες ηµέρες και θα αφορά την εγκατάσταση σηµείων ασύρµατης πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο σε περίπου 3.000 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δηµοσίων σηµείων ασύρµατης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο», αρχικού προϋπολογισµού 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικού προϋπολογισµού 14,8 εκατ. µε το δικαίωµα προαίρεσης. Αντικείµενο του έργου είναι η προµήθεια και εγκατάσταση σηµείων ασύρµατης πρόσβασης-WiFi (hotspots) στο ∆ιαδίκτυο σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη της λειτουργίας τους για διάστηµα τουλάχιστον τριών ετών.

Τα δωρεάν hotspot θα εγκατασταθούν τόσο σε υπαίθριους όσο και κλειστούς δηµόσιους χώρους, και συγκεκριµένα πλατείες, πεζόδροµους, παιδικές χαρές, δηµοτικές βιβλιοθήκες, µουσεία κ.λπ. Συνολικά θα εγκατασταθούν 11.600 access points, τα οποία θα κατανεµηθούν σε 2.900 περιοχές σε όλη την επικράτεια.

ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *