LIMNHHHHHHHH
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που απο το Σάββατο “κατατρώει” τα πάντα στο πέρασμα της στην βόρεια Εύβοια.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται πλέον η φωτιά στη περιοχή Λίμνη Ευβοίας. Οι δημοτικές αρχές πλέον βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και προετοιμάζουν την εκκένωση της κωμόπολης σε περίπτωση που ο αέρας αλλάξει φορά…
«Θα είναι πολύ δύσκολη η νύχτα», δηλώνουν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρά τα καθησυχαστικά μηνύματα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.
Ο δυνατός βορειοανατολικός άνεμος και οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονταν από τις φλόγες έγιναν σύμμαχοι της πυρκαγιάς που «έτρωγε» αχόρταγα ό,τι έβρισκε στο πέρασμά της.
Συνεχίζεται η δύσκολη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Όπως μετέδωσε το δελτίο της ΕΡΤ, οι φλόγες έχουν φτάσει 500 μέτρα από την κωμόπολη της Λίμνης.
Στο λιμάνι βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειαστούν καθώς και ένα επιβατικό πλοίο για προληπτικούς λόγους.
Το πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε το Σάββατο από την περιοχή Φαράκλα, εκτείνεται, πλέον σε 15 χιλιόμετρα, ενώ ο πυκνός καπνός εμποδίζει τα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν και να προχωρήσουν σε ακριβείς ρίψεις νερού.
Ήδη εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Λίμνη Ευβοίας, ο οικισμός Κατούνια και ένα γυναικείο μοναστήρι, ενώ κάηκαν ξενοδοχειακή μονάδα, μία εξοχική κατοικία και αποθήκες.
Οι τοπικές αρχές στην Λίμνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην εκκένωση οικισμών που βρίσκονται στο σχολείο που βρίσκεται στις “άκρες” της κωμόπολης, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σημαντικά, ενώ λόγω των πυκνών καπνών η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Η φωτιά έφτασε σε απόσταση λίγων μέτρων από το Λύκειο Λίμνης, ενώ η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.
Το μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί στη δασική περιοχή, ανατολικά της κωμόπολης Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες.
Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης από την ευρύτερη περιοχή έχουν συγκεντρωθεί στην συγκεκριμένη κωμόπολη και δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν κάνει στάχτη από χθες που ξέσπασε η πυρκαγιά, πολλά στρέμματα δάσους. Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν επίσης 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.
Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 15 χιλιόμετρα, ενώ ο πυκνός καπνός εμποδίζει τα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν και να προχωρήσουν σε ακριβείς ρίψεις νερού.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο επίγειες, όσο και εναέριες.
Συγκεκριμένα επιχειρούν συνολικά πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στο σημείο βρίσκονται ήδη 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, επτά μηχανήματα, 11 βυτιοφόρα, ενώ οι δυνάμεις αυτές ενισχύθηκαν από πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη.
Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει ήδη πλοίο , το οποίο θα βρίσκεται σε αναμονή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί εκκένωση οικισμών, να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί από τις περιστάσεις.
madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *