Δικαιούχοι του δώρου είναι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, είτε με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου – Τι ισχύει για τις αναστολές

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αναμένεται να καταβληθεί το φετινό δώρο Πάσχα τόσο σε εργαζόμενους που εργάζονται κανονικά, όσο και σε εκείνους που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας, ενώ η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε χρόνου. Φέτος, το δώρο Πάσχα αναμένεται να δοθεί στην ώρα του, δηλαδή έως τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου.

Δικαιούχοι του δώρου είναι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, είτε με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, είτε με σχέση ορισμένου χρόνου. Για τους μισθωτούς το δώρο Πάσχα είναι ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο και καταβάλλεται στο ακέραιο, εφόσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται αναλογία δώρου, το οποίο υπολογίζεται σε ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού για κάθε 8 ημέρες διαρκείας της εργασιακής σχέσης.
«Ψαλιδισμένο» για εργαζόμενους σε αναστολή
Μειωμένο θα λάβουν το φετινό δώρο του Πάσχα εργαζόμενοι που το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2020 είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Ειδικότερα, για τους εργαζόμενους σε αναστολή, το δώρο θα πληρωθεί σε δύο δόσεις, όπως ακριβώς συνέβη και με το Δώρο Χριστουγέννων.

Το κράτος θα πληρώσει απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων την αναλογία για την χρονική περίοδο που βρέθηκαν σε αναστολή εντός του πρώτου 4μήνου του 2021, με βάση τα 534 ευρώ που δικαιούνται από την αποζημίωση ειδικού σκοπού.
Ο εργοδότης – επιχείρηση θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά και με βάση τον μισθό του. Συνεπώς, όποιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή εργασίας από τον Ιανουάριο μέχρι και το Πάσχα θα λάβει από το κράτος ένα ποσό 267 ευρώ, δηλαδή, κάθε μήνας αναστολής εργασίας μεταφράζεται σε περίπου 67 ευρώ. Σημειώνεται, πως στο παραπάνω ποσό δεν υπολογίζεται η αναλογία του επιδόματος αδείας.
Υπενθυμίζεται, ότι χιλιάδες δικαιούχοι άνεργοι του ΟΑΕΔ έλαβαν τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 το Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ. Η πίστωση του δώρου έγινε αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *