ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Εγκαίνια είχαμε σήμερα στην καθιερωμένη κάθε Νοέμβριο ετήσια εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά με το διακριτικό τίτλο «Ξηρομερίτικο Παζάρι». Θυμίζουμε ότι τόσο το 2014, το 2015 όσο και το 2016, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις τρεις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 € και 30.000 € αντίστοιχα. Βέβαια η εμποροπανήγυρη πραγματοποιήθηκε κανονικά τόσο το 2014, το 2015 όσο και το 2016.
Και φέτος ο Δήμος Ξηρομέρου έλαβε απόφαση για διεξαγωγή του παζαριού, παίρνοντας με τη σειρά απόφαση, πρώτον το Τοπικό Συμβούλιο Φυτειών, δεύτερον η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τρίτον το Δημοτικό Συμβούλιο και εκδίδοντας ταυτόχρονα και Κανονιστική Απόφαση με τους όρους διεξαγωγής του παζαριού, ώστε αυτή την φορά να μην ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη. Το τι μέλει γενέσθαι από το μέτωπο της Αποκεντρωμένης ίδωμεν.
Επίσης είναι γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, αλλά και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, αντιδρά στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου παζαριού, θεωρώντας ότι πλήττεται ο τζίρος των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες δουλεύουν νόμιμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά πάγια έξοδα και δυσβάσταχτη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.
Πάντως εμείς στην εξίσωση του προβλήματος, χωρίς να αγνοούμε τις αιτιάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, θα βάλουμε και μία άλλη παράμετρο. Αυτή του απλού κόσμου που κατά χιλιάδες συρρέει και στηρίζει εμπράκτως την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη, γιατί εκεί βρίσκει κάποια προϊόντα σε πολύ φτηνές λαϊκές τιμές, κάτι που ανακουφίζει αισθητά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.
http://mytikaspress.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *