Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΕγκαινιάστηκε και επίσημα παρουσία του πρωθυπουργού η Ιόνια Οδός

Εγκαινιάστηκε και επίσημα παρουσία του πρωθυπουργού η Ιόνια Οδός[βιντεο]

Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό.

Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η Ιόνια Οδός φέρνει πολύ πιο κοντά την ΕΕ & τα Δυτικά Βαλκάνια με την Ελλάδα όπως και την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα.
Η συμβολή της Ιόνιας Οδού θα μεγιστοποιηθεί αν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει, την κατασκευή νέου λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού, με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο και την επέκταση της έως την Κακαβιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την Ιόνια Οδό αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων που μετατρέπεται σε αεροδρόμιο κόμβο για τις μετακινήσεις τουριστών.
Έργα όπως η Ιόνια Οδός αποτελούν τμήματα ενός στρατηγικού σχεδίου με στόχο να αλλάξει η εικόνα της χώρας, στην πορεία εξόδου από την κρίση.
Η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα γυρίζει σελίδα.
Το όρομά μας είναι μια νέα εποχή με δίκαιη ανάπτυξη, που προσφέρει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους πιο αδύναμους, ανέφερε ο πρωθυπουργός.


πηγη http://e-maistros.gr/