%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%82
Κάποτε ο πατήρ Νήφων έφτασε μέχρι την Ταϊλάνδη εκπροσωπώντας την Κύπρο σε διεθνή διαγωνισμό καλλιστείων, μιας και είχε κερδίσει τον τίτλο του Mr. Cyprus.
Το 1995, ο κατά κόσμον Μενέλαος Μιχαηλίδης, τότε 24 χρονών, κέρδισε τα ανδρικά καλλιστεία και ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο σε διεθνή διαγωνισμό.
mix
Σήμερα, είναι μοναχός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό, με το όνομα Νήφων.
Σύμφωνα με ένα αφιέρωμα του blog Taxidiaris για τη Μονή, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης είχε κερδίσει τα ανδρικά καλλιστεία, έλαβε ακαδημαϊκή μόρφωση και στη συνέχεια επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεού, ακολουθώντας τον μοναχικό βίο.
«Ο Νύφων καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι δεν κατανοούν εύκολα την ιδέα ενός νεαρού άνδρα, που τελείωσε μάλιστα και πανεπιστήμιο, να επιλέγει τη θρησκευτική ζωή.» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
monaxos2.newsit.com.cy/
Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ακόμη και οι γονείς του αρνιούνταν να δεχτούν ότι ο γιος τους αποφάσισε να γίνει μοναχός: «Φαίνεται τόσο διαφορετικό και δύσκολο να γίνει αποδεκτό. Για χρόνια οι ίδιοι οι γονείς μου δεν το δέχονταν…».Η ζωή των μοναχών στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου, είναι αφιερωμένη στην προσευχή, το διάβασμα, και σε εργασίες στο μοναστήρι. Εκτός από τη συμμετοχή τους στην εκκλησία, περνούν αρκετές ώρες με προσευχή και διαλογισμό.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *