Μια σπουδαία ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι σε Ιταλική πόλη, όταν έπεσαν επάνω σε ένα βάζο γεμάτο χρυσά νομίσματα.
Τα νομίσματα, εκατοντάδες από αυτά, χρονολογούνται από την ύστερη ρωμαϊκή αυτοκρατορική εποχή και βρέθηκαν σε έναν αμφορέα στο υπόγειο του θεάτρου Κρεσόνι στο Κόμο, βόρεια του Μιλάνου.

Στο υπόγειο ενός πρώην θεάτρου βρέθηκαν τα χρυσά νομίσματαΣτο υπόγειο ενός πρώην θεάτρου βρέθηκαν τα χρυσά νομίσματα
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομερώς το εύρος της ιστορικής και πολιτιστικής τους σημασίας» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι σε δελτίο Τύπου. «Αλλά αυτή η περιοχή αποδεικνύεται ότι είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την αρχαιολογία μας, μια ανακάλυψη που μας γεμίζει με υπερηφάνεια».
Τα κέρματα ανακαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δραστηριοτήτων και μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο Συντήρησης Mibac στο Μιλάνο, όπου θα τα εξετάσουν αρχαιολόγοι και συντηρητές.

Τα νομίσματα χρονολογούνται από την ύστερη ρωμαϊκή αυτοκρατορική εποχήΤα νομίσματα χρονολογούνται από την ύστερη ρωμαϊκή αυτοκρατορική εποχή
Μια συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα, όπου θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Το υπουργείο δεν καθόρισε την αξία των νομισμάτων. Αλλά δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να αξίζουν εκατομμύρια δολάρια.
Η αξία των νομισμάτων δεν είναι ακόμη γνωστήΗ αξία των νομισμάτων δεν είναι ακόμη γνωστή
Το ιστοριό θέατρο Κρεσόνι άνοιξε το 1807 προτού μετατραπεί σε κινηματογράφο και κλείσει οριστικά το 1997. Το συγκεκριμένο μέρος δεν απέχει πολύ από την περιοχή του Novum Comum, όπου ανακαλύφθηκαν και άλλα σημαντικά ρωμαϊκά αντικείμενα, σύμφωνα με το υπουργείο.
Πηγή: iefimerida.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *