Σκηνικό σύγκρουσης σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο εδώ και λίγες ώρες.

Tίποτα δεν γίνεται τυχαία από την Άγκυρα. Εδώ και λίγες ώρες έχουμε κινητικότητα, καθώς οι Τούρκοι όπως φαίνεται ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδιο.

Όπως ανέφερε πριν το Πενταπόσταγμα, συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας διαπίστωσαν οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Εβρο και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας. Οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται σε απόλυτη τάξη υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της Αστυνομίας.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν αντιληπτές από την ελληνική πλευρά και η Άγκυρα έκανε πίσω. Έτσι ως ”απάντηση” έβγαλε μαχητικά σε Αιγαίο και Έβρο.

Ταυτόχρονα από χθες έχει βγάλει υποβρύχια στην Α. Μεσόγειο για ασκήσεις. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΑ, τα υποβρύχια TCG GÜR και TCG BURAKREİS διεξάγουν ασκήσεις.

Η ανησυχία για κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας είναι δικαιολογημένη. Μπορεί όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι η Τουρκία έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της αλλά και στην Συρία, όπου φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί. Όμως όλα αυτά σε συνδυασμό και με την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα νευρικότητα που ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα την οδηγήσει.

Δείτε τι ανακοίνωσαν οι Τούρκοι:


πηγη

Από xiromeropress