Στα 22 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από τις ακτές του Καστελόριζου έφτασε πριν από λίγο το Oruc Reis. Το τουρκικό πλοίο που συνεχίζει να κινείται εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία.

Tαυτόχρονα υπάρχουν ενδείξεις ότι το «Ορούτς Ρέις» έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πόντισης καλωδίων, με σκοπό να προχωρήσει σε έρευνες, καταγράφονται τις τελευταίες ώρες καθώς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο διατηρεί χαμηλές ταχύτητες.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό σκάφος έκλεισε το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Βέβαια το ερώτημα είναι τι κάνει η Αθήνα, καθώς άπαντες στο Μ. Μαξίμου απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις! H ελληνική κυβέρνηση καταφεύγει σε ευχές και στον φόβο ενός «μπαμπούλα», της Ε.Ε., η οποία δείχνει τουλάχιστον… δυσανεξία στα ελληνικά συμφέροντα και στηρίζει απροκάλυπτα τον Ερντογάν, τον οποίο θεωρεί προνομιακό συνομιλητή.

Αποδεικνύεται και από τις πρώτες δηλώσεις του εκπροσώπου της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, ο οποίος χαρακτήρισε λυπηρό και όχι συνετό βήμα τη νέα NAVTEX της Τουρκίας στη «διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή».

Για τον κ. Ζάιμπερτ η περιοχή, το Καστελόριζο εννοεί, είναι διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Απάντηση σε αυτή την αποστροφή του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου δεν υπήρξε από την ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα τουρκικό ΑΦΝΣ ATR-72MPA, από τα αεροσκάφη που έχει παραλάβει πρόσφατα το τουρκικό Ναυτικό πετούσε μέχρι και από πριν λίγη ώρα σε πολύ μικρό ύψος νότια από το Ακσάζ.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *