ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τους νόμους που πάνε ολοταχώς σε σκληρό lockdown με μοντέλο Μαρτίου. Ποιές είναι «κόκκινες» περιοχές που μπορεί να μην τη «γλιτώσουν» ακόμα και εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων. Ανοικτό είχε αφήσει το ενδεχόμενο για πιο «βαρύ» lockdown και ο κ.Πέτσας νωρίτερα το μεσημέρι.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό η Κοζάνη και η Δυτική Αττική είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν και το πιο μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Επίσης πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης οι εξής περιοχές:

Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, , Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή εξετάζουν να εισηγηθούν lockdown τύπου Μαρτίου με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό στον Ασπρόπυργο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Ανησυχία προκαλεί επίσης στην Επιτροπή η εικόνα κάποιων όμορων δήμων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει σχετική εισήγηση και την τελική απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση. Περισσότερα σχετικά με την νέα αυτή εξέλιξη ΕΔΩ
Ανοικτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρά τοπικά lokcdown

Η Κοζάνη και η Δυτική Αττική φαίνεται να αντιμετωπίζουν ωστόσο το πιο σοβαρό πρόβλημα. Ο Υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρά τοπικά lockdown.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε επίσης πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στις παραπάνω περιοχές.

Κάλεσε τους πολίτες σε επιβαρυμένες περιοχές να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί να φέρει η χαλάρωση. «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε ότι «εάν και εφόσον επιβαρυνθούν τα δεδομένα, θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα, ανά περιοχή».
Εξετάζεται πάγωμα της κυκλοφορίας για τα ρεβεγιόν

«Έχουμε παρατηρήσει σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι σε κάποιες περιφερειακές ενότητες είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε, είτε πέφτουν αργά είτε έχουμε μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό. Σε τέτοιες περιοχές, στις οποίες θα αναφερθεί και συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας το απόγευμα, εάν επιμείνουν τα κρούσματα υψηλά και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίσει να είναι υψηλή, τότε δεν θα έχουμε καμία επιλογή να πάρουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα», ανέφερε ο κ. Πέτσας το μεσημέρι της Τετάρτης 16/12, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.
O χάρτης των κρουσμάτων σήμερα 16/12

Μειωμένα πάντως ήταν τα κρούσματα σήμερα 16/12 στη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι βρίσκονται σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Σε συναγερμό 12 περιοχές της χώρας, καθώς τα νέα κρούσματα σήμερα μπορεί να παρουσίασαν μικρή μέιωση ωστόσο διαωληνωμένοι και νεκροί, εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.
Ο χάρτης του κορονοϊού

• 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
• 281 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
• 270 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *