Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι πολίτες σχετικά με τη φωτιά στη Μεταμόρφωση.

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί», γράφει το μήνυμα.

112 φωτια μεταμόρφωση

Ενισχύονται οι δυνάμεις, δύο ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες – Η εναλλακτική διαδρομή για τους οδηγούς

Ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην μεταμόρφωση Αττικής, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εστάλη και δεύτερο ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.

Έτσι, αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αποφεύχθηκε μέχρι στιγμής η επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλο κτήριο.

Ταυτόχρονα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας και το σημείο διακοπής, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μετακινήθηκε στα διόδια της Αττικής Οδού, για λόγους ασφαλείας και πολύ χαμηλής ορατότητας από τον πυκνό μαύρο καπνό.

Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση, ενώ έχουν κλείσει οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μόνη εναλλακτική για τους οδηγούς που κινούνται προς Λαμία η διέξοδος μέσω λεωφόρου Κηφισίας και έξοδος στην Εθνική στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Ωστόσο, επειδή πολλοί οδηγοί ήδη έχουν επιλέξει αυτή τη διέξοδο, υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό και όσοι κινούνται στην περιοχή πρέπει να είναι οπλισμένοι με αρκετή υπομονή.

Σε επικοινωνία του Dikaiologitika News με την Αττική Οδό, μας εξήγησαν ότι παραμένει κλειστή η έξοδος προς Λαμία, ενώ η είσοδος της Αττικής Οδού με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο είναι ανοιχτή και οι οδηγοί δεν καταβάλουν διόδια. Όσοι κατευθύνονται προς Λαμία μέσω Αττικής Οδού θα πρέπει να πάρουν στη συνέχεια την έξοδο προς Μαρούσι και να βγουν στην Εθνική Οδού προς Λαμία μετά την Κηφισιά.

Κλειστή η Αττική Οδός στο ύψος Λαμίας - Φωτιά στη Μεταμόρφωση

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτίρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

 

 

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την τροχαία, το σημείο διακοπής της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία, μετακινείται στο ύψος των διοδίων της Αττικής Οδού, ώστε να εκτρέπονται όλα τα οχήματα προς Αττική Οδό.

Οι θυρίδες των διοδίων με ρεύμα κυκλοφορίας προς αεροδρόμιο είναι ανοιχτές με ελεύθερη διέλευση. Παράλληλα, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα στην έξοδο για Λαμία.

 


ΠΗΓΗ

Από xiromeropress