Εκτός χρηματοδότησης μένει μέχρι στιγμής η πρόταση του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για τα «Έργα αναβάθμισης του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων 3ης γεωγραφικής ενότητας νομού Αιτωλοακαρνανίας» (MIS 5009877), προϋπολογισμού 8.189.125,27 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση (δείτε την εδώ)της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’(Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας της πρότασης), επειδή η πρόταση αφορά την επέκταση της υφιστάμενης λεκάνης απόθεσης του ΧΥΤΑ 3ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, Έργα συλλογής των παραγομένων στραγγισμάτων, Αναβάθμιση της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων και Εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων οικιακών απορριμμάτων και προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων. Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στην προτεινόμενη πράξη δεν προβλέπονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας ως έργα α” χρηματοδοτικής προτεραιότητας.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο ΧΥΤΑ Παλαίρου θα έχει και άλλη ευκαιρία να αντλήσει χρηματοδότηση για την αναβάθμισή του, αφού αναμένεται να υπάρξουν και άλλες προσκλήσεις στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress