Δύο προτάσεις για την αγροτική οδοποιία από την Αιτωλοακαρνανία μένουν εκτός χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Συγκεκριμένα με απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας απορρίφθηκε η αίτησης για την χρηματοδότηση του έργου «Αγροτική Οδοποιία ΔΕ Αλυζίας Δ. Ξηρομέρου» και του έργου «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Αγ. Βλασίου Δ.Ε. Παρακαμπυλίων Δήμου Αγρινίου»

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Αλυζίας Ξηρομέρου», με προϋπόλογισμό 595.000 €, αξιολογήθηκε αρνητικά ως προς τη βιωσιμότητα, λειτουργικότητα και αξιοποίησή της, αφού λόγω της περιοχής που είναι εγκαταλελειμμένη χωρίς εντατικές ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δικτύου δεν φαίνεται να συμβάλλει σε επαρκή βαθμό στην προώθηση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.
( ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ: Προκειται για το δρόμο προς το ΚΑΣΤΡΙ ΑΛΥΖΙΑΣ)

Ενώ η πρόταση για το έργο «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Αγ. Βλασίου Δ.Ε. Παρακαμπυλίων Δήμου Αγρινίου», με προϋπολογισμό 420.000 €, αξιολογήθηκε αρνητικά κατά τον έλεγχο πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης, καθώς από τον ορθοφωτοχάρτη που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε πως η προτεινόμενη παρέμβαση βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού.

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress