ӕ͔́ǓDžɓ ԏՠQ׉ŐɓʏЏՠɅљ͕̏ՠ̅ ԏՓ Ӂʇ яՂ`NjɁ ؉́ʁǠʁɠЅԑϠÁɔMϨ–ӔǠ֙ԏ ME TON ) ֙ԏ בǓԏӠ̐ύǓ//

Ελεύθερος με την καταβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ, αφέθηκε σήμερα μετά την 4ωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλία Ψινάκης, ο οποίος ανήκει ανάμεσα στα πρόσωπα που τους αποδίδονται ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους 102 απανθρακωμένους συνανθρώπους μας και τα χιλιάδες κατεστραμμένα εκτάρια γης.
Ο πρώην δήμαρχος, παράλληλα με την δια ζώσης απολογία του ενώπιον του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη ο οποίος χειρίζεται την ογκοδέστατη δικογραφία για την πυρκαγιά στο «Μάτι» το Καλοκαίρι του 2018 που κατέληξε σε εθνική τραγωδία με εκατόμβη νεκρών, δεκάδων τραυματιών και ανυπολόγιστες φυσικές καταστροφές, κατέθεσε και υπόμνημα, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του ανακριτή ο Ηλίας Ψινάκης φέρεται να υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου για την οποία ο Δήμος ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος και σε κάθε περίπτωση από την πλευρά τους έγιναν όλα βάση των νομίμως προβλεπόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 20 πρόσωπα, τα οποία προέρχονται από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κλπ, τα οποία αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να διαβούν προκειμένου να απολογηθούν ο επίσης δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Ραγδαίες εξελίξεις

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο Ηλίας Ψινάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι προβλέπει ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση. «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά οτι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο εκ των συνηγόρων του Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφερόμενος στο υπόμνημα του εντολέα του είπε ότι ήταν πολυσέλιδο «42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.»

Τέλος ο έτερος συνήγορος Δημήτρης Κουσιουρής σημείωσε με την σειρά του ότι ο εντολέας του «με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό»..makeleio.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *