Η Ελλάδα δέσμευσε πριν λίγο με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο κai «κλείδωσε» μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις με πυρά και χωρίς, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.
Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η οποία χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου.
Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX «δέσμευσε» για αύριο προκειμένου να διεξάγει άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Η ΝΟΤΑΜ πάντως αναφέρει πως το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς. Πέρα από τα στρατηγικά περάσματα όμως η Αθήνα δεσμεύει και άλλες περιοχές στην περιοχή και των Δωδεκανήσων για ασκήσεις χωρίς πυρά.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *