Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Αλβανική Βουλή στα Τίρανα, με «πρωταγωνιστές» διαδηλωτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο χάος φαίνεται πως βυθίζεται η Αλβανία, αφού μετά τη ρίψη μπογιάς στον Έντι Ράμα μέσα στο κοινοβούλιο, τώρα διαδηλωτές φαίνεται να προσπαθούν να μπουν μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Αστυνομικοί προσπαθούν με ρίψη χημικών να απομακρύνουν το πλήθος, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν πετάξει και βόμβες μολότοφ. Ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Ράμα.
Ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Ράμα.
Ο Ράμα αμφισβητείται από τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει ήδη οργανώσει παρόμοιες διαδηλώσεις χωρίς πάντως να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στην κυβέρνησή του.
«Η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της εξουσίας του Ράμα. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, στη διάρκεια συγκέντρωσης των οπαδών του.
Κατηγορώντας τον Ράμα για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια», η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές.
Η αλβανική αντιπολίτευση κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στα Τίρανα σε μια διαμαρτυρία άνευ προηγουμένου, με κύριο αίτημα την άμεση παραίτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «Μονάρχης» και «φασίστας» από τους διαδηλωτές.
Το κλίμα εντός της αλβανικής επικράτειας μυρίζει «μπαρούτι» καθώς προχθές ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα, εκτόξευσε μπογιά στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος καθόταν στην καρέκλα του στο αλβανικό κοινοβούλιο.
Ο Πάλοκα έφυγε γρήγορα από τη θέση και σημάδεψε τον Ράμα με μπογιά. Η φρουρά της βουλής παρενέβη αμέσως και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου απέβαλε τον Παλόκα απ’ την αίθουσα.


makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *