Εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης καθώς όπως λένε επιστήμονες που μετέχουν σε αυτή το Μέγαρο Μαξίμου περνάει τις απόψεις του μέσα από συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι παρά τις διαφορετικές απόψεις που έχουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας υποχωρούν μπροστά στις πιέσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Το γεγονός αυτό ,έχει ενοχλήσει πολλούς επιστήμονες οι οποίοι μετά και την εισαγγελική έρευνα που παραγγέλθηκε με βάση τις δηλώσεις του διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νικόλαου Καπραβέλου, -ο οποίος είχε αναφερθεί με έμμεσο τρόπο σε μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων που θεωρούσε ως υπεύθυνα για το γεγονός ότι δεν λήφθηκαν νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη- έχουν θορυβηθεί δεδομένου ότι κινδυνεύουν να θεωρηθούν ως υπεύθυνοι για την εξάπλωση της πανδημίας.

Στελέχη του μετέχουν στην επιτροπή και τα οποία πλέον αντιδρούν ανοικτά για την στάση της κυβέρνησης υπενθυμίζουν ότι στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και του τουρισμού είχαν καταθέσει διαφορετική άποψη από αυτήν που ακολούθησε τελικά η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ακόμα και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη –ιδιαίτερα κατά το πρώτο μέρος της πανδημίας- έχει αρχίσει να αντιδρά αφού από τη μία διαφωνεί με τις κινήσεις της κυβέρνησης αλλά από την άλλη τις υιοθετεί εξαιτίας των καλών σχέσεων που έχει με τον πρωθυπουργό.,Κατηγορείται δηλαδή ότι εξαιτίας των κοινωνικών σχέσεων που έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολλές φορές αναλαμβάνει να περάσει απόψεις με τις οποίες επιστημονικά διαφωνεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» μάλιστα πριν από μερικές μέρες δέχθηκε επίθεση από μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας τα οποία τον κατηγόρησαν για παρασκηνιακές συνεννοήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου στην επιτροπή να περάσει η κυβερνητική άποψη έστω και αν αυτός διαφωνεί. Η συνεδρίαση αυτή αφορούσε το άνοιγμα των σχολείων – την είχε προαναγγέλλει η κυβέρνηση – και με την οποία απόφαση διαφωνούσαν πολλά στελέχη της επιτροπής.

Πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο γνωστός λοιμωξιολόγος πιέζεται τόσο πολύ από διάφορες πλευρές που έχει απειλήσει με παραίτηση από την επιτροπή..topontiki.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *