Υπενθυμίζεται στους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ότι η διενέργεια της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην οικεία κτηνιατρική αρχή, αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου αιγοπροβατοτροφικής ή/και χοιροτροφικής εκμετάλλευσης της επικράτειας.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι:
Η απογραφή για τους κατόχους των αιγοπροβάτων, διενεργείται και κοινοποιείται στο διάστημα από 01 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Η απογραφή για τους κατόχους των χοιρινών, διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και κοινοποιείται έως και 30 μέρες αργότερα.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων, και τη φετινή χρονιά (2017) η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου είναι δυνατό να διενεργηθεί:
είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην οικεία κτηνιατρική αρχή,
είτε με τη χρήση των αντίστοιχων ψηφιακών υπηρεσιών που έχουν τεθεί σε λειτουργία και θα ενεργοποιηθούν από 1η Νοεμβρίου (αιγοπρόβατα) και από 1η Δεκεμβρίου (χοίροι), χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/χοιροτρόφου στις υπηρεσίες.
Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων, γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης e-services.minagric.gr.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *