Την Πέμπτη 01-08-2024 πραγματοποιήθηκε δημόσια συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση των κτηνοτρόφων του Δήμου μας από την ΠΔΕ για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών παρουσία του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Αθανασίου Κασόλα καθώς και του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, του εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου Γεωργίου Κοντογιάννη , του Διευθυντή της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Κώστα Μήλιου, του γενικού Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Βλάχου, του Προϊστάμενου της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Γεράσιμου Στάμου, του Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Παπαδόπουλου.
​Οι παριστάμενοι στη συνάντηση κτηνοτρόφοι έθεσαν τα ερωτήματά τους για την επιδημία της πανώλης στους ανωτέρω αρμόδιους ενώ επισημάνθηκε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δήμαρχος τόνισε στους κτηνοτρόφους να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των κτηνιάτρων αλλά και των αρμόδιων φορέων προκειμένου η επιδημία να λάβει σύντομα τέλος και να μην υπάρξουν περαιτέρω δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες. Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής ανάπτυξης κ. Ιωάννης Τσιτουρίδης τούς επεσήμανε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά αλλά και κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανώλης σύμφωνα με απαιτήσεις της νομοθεσίας .
Σύμφωνα με τον διευθυντή κτηνιατρικής είμαστε ο πρώτος Δήμος που διοργάνωσε την ημερίδα για ενημέρωση για την πανώλη αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως την σοβαρότητα του θέματος .
Η ημερίδα είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή .
Στεκόμαστε διπλα στους κτηνοτρόφους μας .
Εκ του δήμου

Από xiromeropress