ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Ένα πραγματικό δώρο Θεού για όλους όσους το ζήσαμε ήταν το προσκύνημα στους Άγιους Τόπους που οργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου με αρχηγό της αποστολής τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατέρα Επιφάνειο και οδηγό τον κ. Βλάση Πάνου ιδιοκτήτη του τουριστικού πρακτορείου Holyland travel.
Στις 6 ημέρες που διήρκεσε, αξιωθήκαμε να επισκεφτούμε τον Ναό της Αναστάσεως.
Ανεβήκαμε στο Γολγοθά και συντριβήκαμε μπροστά στο σημείο που σταυρώθηκε ο Κύριος. Αισθανθήκαμε δέος μπροστά στο σημείο της αποκαθήλωσης. Προσευχηθήκαμε στον Πανάγιο Τάφο και στα παρεκκλήσια γύρω από αυτόν. Είδαμε κι εμείς από κοντά το σημείο Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη…
Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγραφούν οι στιγμές μεγαλείου και ψυχικής ανάτασης που νοιώθει ο προσκυνητής στο μεγαλοπρεπή Ναό της Αναστάσεως…
Περπατήσαμε στην Οδό του Μαρτυρίου και αγγίξαμε το σημείο που άγγιξε και ο Χριστός λυγίζοντας ως άνθρωπος. Επισκεφτήκαμε την Φυλακή Του, το Πραιτόριο, αλλά και δεκάδες άλλα Ιστορικά σημεία στην Παλιά Ιερουσαλήμ, στην Αγία Σιών το Υπερώο στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η ψηλάφηση του Κυρίου από τον Απόστολο Θωμά αλλά και η Πεντηκοστή, την Ι. Μ. Τιμίου Σταυρού και την Ι.Μ Ανάληψης. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά όλα όσα ακούμε στο Ευαγγέλιο της Μεγάλης Εβδομάδας που περιγράφει τα φρικτά Πάθη αλλά και την Ανάσταση του Κυρίου.
Αξιωθήκαμε να συμμετέχουμε σε αγρυπνία και να αναφωνήσουμε «Χριστός Ανέστη» μαζί με ομόδοξους από άλλες χώρες!
Στην Ιερουσαλήμ, επισκεφτήκαμε την Αρχιεπισκοπή και πήραμε την ευχή του Αρχιεπισκόπου.
Ταξιδέψαμε στην έρημο της Ιουδαίας και επισκεφτήκαμε την Λαύρα του Αγίου Σάββα. Προσκυνήσαμε τον τάφο και μπήκαμε στο κελί του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.
Συμμετείχαμε στον Αγιασμό στον Ιορδάνη Ποταμό και ανεβήκαμε στο Όρος Θαβώρ, το όρος της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Επισκεφτήκαμε το Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και τον Τάφο Της, το Ναό της Γέννησης του Χριστού και το Σαραντάριο Όρος. Προσευχηθήκαμε στο χώρο που ο Πειρασμός επισκέφτηκε τον Κύριο δελεάζοντάς τον με γήινα αγαθά. Εκεί ήταν που ο Χριστός του είπε «Ύπαγε οπίσω μου Σατανά». Επισκεφτήκαμε επίσης την Ι.Μ. Προφήτου Ελισαίου (Συκομορέα), την Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία την Ι. Μ. Ποιμένων, την Ι. Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, και την Ι.Μ. Κανά στη Γαλιλαία.
Πήγαμε επίσης στο επιβλητικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοζεβά, στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη, στην Λίμνη Γενησαρέτ αλλά και στο Φρέαρ του Ιακώβ. Λίγο πριν φύγουμε, επισκεφτήκαμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα που αναβλύζει μύρο.
Είδαμε πολλά, απολαύσαμε 6 ημέρες περιηγήσεις στην περιοχή που περπάτησε ο Χριστός με τους μαθητές Του. Πήραμε δύναμη από την Παναγία την Ιεροσολημίτισσα και την Παναγία την Βηθλεεμίτισσα καιευχή όλων μας να αξιωθούμε να ξαναπάμε κάποια στιγμή.
Όσες γραμμές και αν διαβάσει κάποιος και όσες εικόνες και αν δει, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να αισθανθεί όσα ζήσαμε αυτές τις 6 ημέρες του ταξιδιού. Παρόλα αυτά, στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αρκετές φωτογραφίες από το προσκύνημά μας ώστε να γνωρίσετε αν δεν έχετε επισκεφτεί, όσα περιγράφηκαν πιο πριν.


ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *