Η ανέμελη βόλτα μιας παρέας Σουηδών σε μια παγωμένη λίμνη μετατράπηκε σε περιπέτεια και αγώνας ζωής ή θανάτου όταν εντόπισαν μια άλκη, είδος μεγάλου ελαφιού- εγκλωβισμένη μέσα στον πάγο.
Στο βίντεό τους φαίνεται το άτυχο ζώο, στρεσαρισμένο, να παλεύει να γλιτώσει από την «παγίδα» του πάγου, με τα μπροστινά πόδια του έξω από το νερό.

Προσπαθώντας να σώσουν το εξαντλημένο ζώο, παλεύουν ακατάπαυστα για μισή ώρα, σπάζοντας με τσεκούρι το στρώμα του πάγου για να ανοίξει κάτι σαν «μονοπάτι» που θα επιτρέψει στην άλκη να βγει στην όχθη.

Στο βίντεο, όπως περιγράφει η Daily Mail, ο Viktor Johannessen ακούγεται να λέει στη φίλη του Sigrid Sjosteen πως δεν ξέρει τι να κάνουν για να βοηθήσουν το άτυχο ζώο. Θέτοντας ωστόσο σε κίνδυνο τη ζωή τους, πλησιάζουν και οι δύο την άλκη που χτυπιέται απελπισμένα στο νερό, ψάχνοντας τρόπο να τη σώσουν.
Οι ελπίδες τους χάνονται προς στιγμήν, όταν η άλκη σταματά να κινείται, εξαντλημένη και παγωμένη. Εκείνοι όμως δεν σταματούν, την πλησιάζουν και προσπαθούν να την παροτρύνουν να κάνει άλλη μια προσπάθεια για να λυτρωθεί.
Και τελικά δικαιώνονται! Παραπατώντας, με τα πίσω πόδια του να λυγίζουν, το ελάφι καταφέρνει να σταθεί όρθιο και να απομακρυνθεί από την παραλίγο θανάσιμη παγίδα του.

πηγη patrasevents.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *