OK, πλέον το γνωρίζουμε. Τα έμπειρα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν, όπου τους ζητηθεί, μέρα ή νύχτα.
Είναι άλλο όμως αυτό κι άλλο να βλέπεις τους… θεοπάλαβους πιλότους ενός Super Puma να έχουν «παρκάρει» το ελικόπτερο σε μια λωρίδα γης σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στον Όλυμπο, προκειμένου να σώσουν έναν τραυματισμένο ορειβάτη!
Όσες φορές κι αν δεις το βίντεο δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις: Έχει προσγειωθεί το Super Puma ή μήπως αιωρείται στον αέρα;
Η πραγματικότητα είναι ότι στο βουνό ακουμπάει μόνο ο ρηναίος τροχός, για να έχει το ελικόπτερο κάποιο σταθερό! Οι πίσω ρόδες του Super Puma είναι στον αέρα ενώ οι διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας τρέχουν – ενώ βρίσκονται σε υψόμετρο 2.700 μέτρων- για να συναντήσουν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που έχουν παραλάβει και φροντίζουν ένα τραυματισμένο Τσέχο ορειβάτη ηλικίας 50 ετών.
Όλα αυτά στην θέση Κακόσκαλα στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.700 μέτρα.
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση «Παρμενίων».
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για τον τραυματισμό του ορειβάτη από το προξενείο της Τσεχίας. Οι διασώστες κινητοποιήθηκαν, εντόπισαν και απεγκλωβισμό τον άντρα που έπεσε στην περιοχή Κοφτό Κακόσκαλας.
Η μεταφορά του πολυτραυματία σε νοσοκομείο δεν μπορούσε παρά να γίνει από αέρος. Την αποστολή ανέλαβε ένα Super Puma που κινητοποιήθηκε από τη Λήμνο, όπου βρισκόταν.
Το βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψε εικόνες που μοιάζουν λες και βγήκαν από ταινία δράσης.

Πηγή: protothema.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *