mytikasss
Το τελευταίο διάστημα αναρριχητές του ΕΟΣ Αγρινίου οργάνωσαν και ασφάλισαν το αναρριχητικό πεδίο “Βούλκος Καμηλαύκας”, το οποίο βρίσκεται 1χμ. από τον Μύτικα προς την Πάλαιρο. Ο ΕΟΣ Αγρινίου λοιπόν διοργανώνει ένα καλοκαιρινό εορταστικό τριήμερο στον Μύτικα από τις 26-28 Αυγούστου. Σκοπός είναι να γίνει όσο το δυνατό πιο γνωστό το πεδίο τόσο στην αναρριχητική κοινότητα, αφού περιλαμβάνει αρκετές διαδρομές βαθμού δυσκολίας από 5b εώς 7c+ και όλες ασφαλισμένες , όσο και στους φυσιολάτρες- πεζοπόρους αφού βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον , που δένει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των πεύκων του Καλάμου και το γκρι των βράχων.
Το πρόγραμμα του τριημέρου θα περιλαμβάνει τα εξής:
Παρασκευή 26/8: Αναχώρηση το μεσημέρι και άφιξη στον Μύτικα όπου θα κατασκηνώσουμε στην μεγάλη παραλία του Μύτικα, κοντά στο κέντρο “Δελφίνια”. Για όσους επιθυμούν δωμάτιο υπάρχει και αυτή η δυνατότητα έπειτα από συνεννόηση με τον ΕΟΣ. Το απόγευμα μπάνιο στα όμορφα νερά του Μύτικα και ακολουθεί δείπνο ελεύθερα τόσο μέσα στις ταβέρνες του Μύτικα όσο και στις ταβέρνες της παραλίας.
Σάββατο 27/8: Το πρωί μπάνιο στις παραλίες του Μύτικα και σε άλλες γύρω από αυτόν. Υπάρχει και η δυνατότητα επίσκεψης στο καταπράσινο νησί του Καλάμου για μπανάκι και φαγητό μεσημεριανό με το καραβάκι της γραμμής, το οποίο αναχωρεί από τον Μύτικα στις 11.00 το πρωί και επιστρέφει στις 14.15 ή και στις 17.30 (=κόστος εισιτηρίου με επιστροφή 8 ευρώ).
Το απόγευμα από τις 17.00 και μετά αναχώρηση για το αναρριχητικό πεδίο. Εκεί θα υπάρξει μια ξενάγηση στο πεδίο και όποιος θέλει μπορεί να κάνει αναρρίχηση, ακόμη και παιδιά, διαφορετικά μπορεί να κάνει μια απλή πεζοπορική διαδρομή στο πετρόχτιστο μονοπάτι της αρχαίας Αλυζίας διάρκειας 2 ωρών. Το μονοπάτι ξεκινά από το πεδίο, ακολουθεί κυκλική διαδρομή στο βουνό Τσέρεκας και καταλήγει πάλι στο πεδίο.
Στη συνέχεια στο χώρο της κατασκήνωσης στο κέντρο “Δελφίνια” θα ακολουθήσει γλέντι.
Κυριακή 28/8: Μπάνιο στο Μύτικα και για όσους δεν προλάβουν το Σάββατο μπορούν να επισκεφτούν τον Κάλαμο. Από το μεσημέρι και μετά αναχώρηση.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στα τηλέφωνα : Βασίλης 6947220731 και Πηγή 6944116166.
agriniolike.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *