IMG_1894
Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου στο Ξηρόμερο, το τριήμερο 21 – 23 Ιουνίου 2016.
Μέσα σε κατανυκτικό και εόρτιο κλίμα και παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου το απόγευμα, στον ενορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου η υποδοχή αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του τοπικού Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας.
Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στον Ιερό Ναό ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Πετράκης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριο.
Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκαν στον ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος, ιερείς, άρχοντες του τόπου και πλήθος πιστών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη την Αιτωλοακαρνανία και τις γειτονικές περιοχές για τον σκοπό αυτό.
IMG_1894
Ακολούθησε Δοξολογία και Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο ο Πρωτοσύγκελλος π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριο που έδωσε την ευλογία να έρθει για 3 ημέρες το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βαρβάρου στον τόπο της ασκήσεως και του μαρτυρίου του. Επιπροσθέτως ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ποταμού Κερκύρας Πρωτοπρ. π.Γεώργιο Πετράκη που υποβλήθηκε στον κόπο και μετέφερε από την Κέρκυρα το Ιερό Λείψανο εν όψει της εορτής του Αγίου Βαρβάρου. Στο τέλος ευχαρίστησε τον εφημέριο π. Θεόδωρο Κτίστη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρύφου για την προετοιμασία και την άριστη διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων.
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου παραμονή της εορτής του Αγίου Βαρβάρου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρβάρου που βρίσκεται στον τόπο που ασκήτεψε και εκοιμήθη ο Άγιος, κοντά στα Λουτρά Τρύφου Ξηρομέρου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π.Νεκτάριος Τριάντης.
Το πρωί της εορτής Πέμπτη 23 Ιουνίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π.Γεώργιος Πετράκης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριο που έδωσε την άδεια και την ευλογία να έρθει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βαρβάρου στον τόπο της ασκήσεώς του, καθώς και τον Πρωτοπρ. π.Γεώργιο Πετράκη που υποβλήθηκε στον κόπο και μετέφερε από την Κέρκυρα το Ιερό Λείψανο.
Το απόγευμα της εορτής στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου, τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση του Αγίου Βαρβάρου μετά το πέρας της οποίας, έγινε η αναχώρηση του αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βαρβάρου για την Κέρκυρα.
http://agiosathanasioskatounas.blogspot.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *