Kατ’ επάγγελµα αγρότες έως 56 ετών µε ατοµικό γεωργικό εισόδηµα έως 3.000 και οικογενειακό µέχρι 15.000 ευρώ θα έχουν πρόσβαση στην ενίσχυση ύψους 14.000 ευρώ για µικρές εκµεταλλεύσεις.
Σύμφωνα με τον αναλυτικό τετρασέλιδο φάκελο της εφημερίδας Αgrenda, αυτές είναι οι κύριες προϋποθέσεις ένταξης για το Μέτρο 6.3 «Ανάπτυξη µικρών γεωργικών εκµεταλλεύσεων» όπως αναµορφώθηκαν από τις διαχειριστικές αρχές και παρουσιάστηκαν από την Ελευθερία Μπακάλη, της Μονάδας Προγραµµατισµού της ΕΥ∆ ΠΑΑ στα πλαίσια της Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραµµάτων στις 22 Ιουνίου.
Οι δικαιούχοι υπολογιζόνται στους 5.000 µε τον προϋπολογισµό του Μέτρου να διαµορφώνεται στα 70 εκατ. ευρώ. Βασική προϋπόθεση επίσης για να είναι κάποιος δικαιούχος στο Μέτρο που αναµένεται να προκηρυχθεί αρχές του 2019, είναι να βρίσκεται σε κοινότητες έως και 5.000 κατοίκων, να έχει υποβάλει ΟΣ∆Ε το 2018 (έτος βάσης) και να έχει σε όρους τυπικής απόδοσης παραγωγική δυναµικότητα ίση µε 5.000 έως 7.999 ευρώ. Επιπλέον, µέσα στην πενταετία, ο δικαιούχος θα πρέπει να διατηρεί τον χαρακτηριστιµό του κατ’ επάγγελµα αγρότη.
Σηµειώνεται εδώ, ότι στο Μέτρο 6.3 δεν µπορούνε να κάνουν αιτήσεις όσοι είναι ενταγµένοι στο πρόγραµµα των Νέων Αγροτών (Μέτρο 6.1).
πηγη agronews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *