Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, που πλήττονται από τον κορονοϊό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 100.000 δικαιούχους.

Η πληρωμή του ειδικού εφάπαξ επιδόματος θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια σε 9 επιστημονικούς κλάδους και συγκεκριμένα σε:

Δικηγόρους
Μηχανικούς
Οδοντίατρους
Γεωτεχνικούς
Λογιστές
Οικονομολόγους
Συμβολαιογράφους
Δικαστικούς επιμελητές
Κτηνίατρους

Την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση δικαιούνται μόνο όσοι εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για να λάβουν τα 400 ευρώ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα που είχαν από τον Απρίλιο έως το Δεκέμβριο του 2020. Στη συνέχεια θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων τους από το Taxis και θα δοθεί η έγκριση για την πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς τους.

Το επίδομα των 400 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για τον καθορισμό των δικαιούχων, του ύψους του επιδόματος, των εισοδηματικών κριτηρίων, των όρων, των προϋποθέσεων της διαδικασίας κ.λπ.

Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη, δεν θα έχει καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή: Reporter.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *