Πιστώνεται σήμερα το βράδυ η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 3.051 δικαιούχους μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση θα πληρωθούν 3.051 δικαιούχοι:

α) μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.051.914 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 2.253.

β) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 423.288 ευρώ ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 798.

Οι κατηγορίες που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία ημέρας – δηλαδή 18 ευρώ ανά ημέρα αναστολής και έως 534 ευρώ ανά μήνα – είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού και εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία.

Οι εργοδότες των εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων που επαναλειτουργούν και προχώρησαν στις επαναπροσλήψεις έχουν το δικαίωμα να θέσουν έως και το 100% του προσωπικού σε αναστολή από 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου.dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *