ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

karxa2
Καρχαρίες στον Πύργο; Κι όμως αυτό αντίκρισαν το πρωί της Κυριακής, οι παραθεριστές στην παραλία του Αγίου Ηλία, στον Πύργο, όταν δύο ερασιτέχνες ψαράδες βγήκαν στην στεριά κρατώντας δύο μικρούς καρχαρίες.
Ενώ ψάρευαν με τη βάρκα τους στα ανοιχτά της Ζακύνθου, έπιασαν στα δίχτυα τους δύο μικρά καρχαριοειδή. Οι δύο άντρες που δεν ήθελαν να τρομάξουν τους λουόμενους, τα έβαλαν στη βάρκα τους και τα μετέφεραν στην παραλία του Αγίου Ηλία.
Όπως ήταν φυσικό, υπήρξε μια μικρή αναστάτωση, καθώς τα ψάρια ακόμη ‘’σπαρταρούσαν’’, ενώ οι κάμερες των κινητών πήραν φωτιά, με πολύ κόσμο να φωτογραφίζει το ‘’αξιοπερίεργο’’ θέαμα.
Τα καρχαριοειδή είναι είδος που προστατεύεται από την Σύμβαση της Βαρκελώνης σύμφωνα με την οποία, τα ψάρια αυτά απαγορεύεται να διατηρούνται επί του σκάφους, να εκφορτώνονται, να μεταφέρονται, να αποθηκεύονται, να πωλούνται και να διατίθενται προς πώηλση. Τα αλιευτικά σκάφη που έχουν αλιεύσει παρεμπιπτόντως καρχαρίες και σελάχια των ειδών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙΙ του Πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Βαρκελώνης, πρέπει να ελευθερώνουν αμέσως ζωντανά και χωρίς τραυματισμούς.
.protothema.gr
patrisnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *