Φίλες και Φίλοι

Τρέχουσες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, δεν μου επιτρέπουν να είμαι και σήμερα μαζί σας, στον αγώνα μας εναντίον της επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών, όπως εντέλλονται οι ιχθυοκαλλιεργητές κι όπως εκτελεί η κυβέρνηση.

Πριν λίγες μέρες,  η κυβέρνηση «θεσμοθέτησε» την Π.Ο.Α.Υ. «Θεσμοθέτησε»  ένα περιβαλλοντολογικό έγκλημα. Για μια ακόμη φορά, ταυτίστηκε με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών.

Για μια ακόμη φορά, γύρισε προκλητικά και την πλάτη στην αγωνία και τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι το μόνο επί της ουσίας πολιτικό κόμμα, που στήριξε πολύτροπα τον αγώνα μας,  συμπαρατασσόμενο μαζί μας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που συμπλέει με τα συμφέροντα των ιχθυοκαλλιεργητών.

Καταγγέλλουμε τη στάση των υπολοίπων κομμάτων, αλλά και των βουλευτών που εκλέγουν στο νομό μας, για τη μεθοδευμένη απουσία τους και την υποταγή τους στα κελεύσματα των επιχειρηματιών ιχθυοκαλλιεργειών και ΜΜΕ.

Καταγγέλλουμε την ξεδιάντροπη και εκβιαστική παρέμβαση επιχειρηματιών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Νομού, για αποδυνάμωση του αγώνα των Ξηρομεριτών.

Καταγγέλλουμε όσους «πατούν σε δύο βάρκες». Απ’ τη μια τάσσονται κατά της θεσμοθέτησης της ΠΟΑΥ, κι απ’ την άλλη «αγκαλιάζονται» με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, δηλαδή αυτών που σαμποτάρουν τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα του λαού του Ξηρομέρου, της Αιτωλοακαρνανίας, για καθαρές θάλασσες, για μια ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, θα είναι κτήμα του λαού της περιοχής.

Είμαστε δίπλα σας.

Καλούς κι ανυποχώρητους αγώνες.

Νίκος Παπαναστάσης

Βουλευτής Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

 

Από xiromeropress