Νέα κρούσματα με εργοδότες που καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων και το ζητούν αμέσως πίσω από τους εργαζόμενους, καταγράφονται παρά τις αυστηρές ποινές που επιβλήθηκαν πέρυσι για το ίδιο ζήτημα σε πολλές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο kontraseolous.gr υπήρξε ακόμη και περίπτωση που υπάλληλος και επιχειρηματίας πήγαν μαζί στο ΑΤΜ για να γίνει η ανάληψη των χρημάτων και να επιστραφεί άμεσα στον πρώτο το χρηματικό ποσό που κατέθεσε.

Υπό το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, οι εργαζόμενοι που υποκύπτουν στις επιταγές των εργοδοτών τους σπάνια προβαίνουν σε επίσημη καταγγελία.

Βάζουν δώρο αντί για μισθό

Ένας άλλος τρόπος που έχουν σκαρφιστεί οι επιχειρηματίες για να γλιτώσουν τον 13ο μισθό είναι να βάζουν δώρο αντί για μισθό.

Υπάρχουν βέβαια και οι επιχειρηματίες οι οποίοι δεν καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων ζητώντας όμως από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι το έλαβαν.

«Αυτό είναι και το πιο σύνηθες στην Πάτρα. Δυστυχώς αρκετές είναι οι περιπτώσεις των εργαζομένων που υπέγραψαν ότι έχουν λάβει το Χριστουγεννιάτικο δώρο αλλά δεν πήραν ποτέ τα χρήματα.
πηγη

Από xiromeropress