%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%bf%cf%82
Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό στην Ινδία. Παιδί αγροτών, παράτησε το σχολείο σε ηλικία μόλις 13 ετών και πήγε να βοηθήσει στην επιχείρηση του θείου του. Επί δώδεκα χρόνια γυάλιζε διαμάντια… Τελικά, η ίδια του η επιλογή αποδείχθηκε… διαμαντι.
Αυτός που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία είναι ο Savji Dholakia, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, καθότι αφού έμαθε όλα τα μυστικά, έγινε εξαγωγέας διαμαντιών και σήμερα το δίκτυό του καλύπτει περισσότερες από 70 χώρες.
Στη δεύτερη φωτογραφία, τον βλέπετε να εκφωνεί λόγο ενώπιον εκατοντάδων υπαλλήλων του. Τα μάτια τους δεν είναι τυχαία καρφωμένα πάνω του. Ο Dholakia θεωρείται από κάποιους ως ο πιο γενναιόδωρος και από κάποιους άλλους ως ο πιο έξυπνος εργοδότης στον κόσμο. Αυτό λίγη σημασία έχει για τον κόσμο που δουλεύει κοντά του.
Το σημαντικό είναι ότι ανεξάρτητα για ποιον από τους δύο λόγους το κάνει, έχει αποφασίσει να προσφέρει κάθε χρόνο απίστευτα μπόνους επίτευξης στόχων.
Η πρώτη φορά που έγινε σάλος γύρω από το όνομά του ήταν τον Οκτώβριο του 2014 όταν πρόσφερε ως δώρο στους υπάλληλους του 491 ΙΧ, 200 διαμερίσματα και 525 κοσμήματα.
Τον Οκτώβριο του 2015, 1268 επιλεγμένοι εργαζόμενοι επωφελήθηκαν της γενναιοδωρίας του και φτάσαμε στο σήμερα.
Ο Dholakia βρίσκεται ξανά στα πρωτοσέλιδα των εντός και εκτός Ινδίας εφημερίδων. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι δωρίζει 1.260 αυτοκίνητα και 400 διαμερίσματα.
«Στόχος μας είναι μέσα στην επόμενη πενταετία, κάθε εργαζόμενος της Hare Krishna Exports να έχει το δικό του μεταφορικό μέσο και το δικό του σπίτι. Αυτή η παροχή αποτελεί την από μέρους μου αναγνώριση των προσπαθειών που κάνετε τα τελευταία χρόνια και της αφοσίωσης που δείχνετε στην επιχείρηση και τους στόχους που θέτουμε».
Πηγή Tromaktiko

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *