καζαντακισ
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το 2017, μια χρονιά που έχει κηρυχθεί ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από το θάνατό του.
Τον νεαρό Καζαντζάκη υποδύεται,, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο οποίος ήδη έχει κάνει αίσθηση με την μεταμόρφωσή του. Ο καταξιωμένος ηθοποιός, πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, Στέφανος Ληναίος, ο οποίος μοιάζει καταπληκτικά με τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, θα ενσαρκώσει τον Νίκο Καζαντζάκη σε μεγαλύτερη ηλικία.
«Μοιάζω σαν τα χελιδονόψαρα από τις τοιχογραφίες της Κνωσού που πηδάνε έξω από το νερό χωρίς να υπολογίζουν το θάνατο ή την πτώση γιατί ίσως θέλουν να γίνουν πουλιά. Και εγώ, μ’ αυτή τη ταινία, πηδάω στο χείλος της αβύσσου μήπως και για λίγο φτερουγίσω σαν χελιδόνι ή αηδόνι, κελαηδώντας την αμόλευτη Αγάπη.» σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής λίγο πριν το πρώτο «πάμε» των γυρισμάτων.
Σχεδόν όλοι οι ρόλοι θα υποστηριχτούν από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς. Το πλήρες καστ της ταινίας είναι: Στον ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη η Μαρίνα Καλογήρου, τον Γιώργη Ζορμπά υποδύεται ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Θοδωρής Αθερίδης, τον Άγγελο Σικελιανό ο Νίκος Καρδώνης. Στον ρόλο της Μητέρας του Καζαντζάκη η κατέχουσα τρία βραβεία Χορν Μαρία Σκουλά. Στον ρόλο του Πατέρα του Καζαντζάκη ο Αργύρης Ξάφης. Την Μελίνα Μερκούρη υποδύεται η Ζέτα Δούκα, τον Καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρόλιακος, τον Καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης, την Χαροκαμένη Κρητικιά η Έρση Μαλικένζου. Στον ρόλο της Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, στον ρόλο της Εύας Σικελιανού η Αμαλία Αρσένη, η Ολγα Δαμάνη, η Τερέζα Κουίκ, ο Νίκος Κορομβόκης και πολλοί άλλοι. Στο ρόλο του Ελ Γκρέκο ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, ο οποίος συμμετέχει φιλικά και στο ρόλο του Ιερωμένου, εντελώς μεταμορφωμένος, ο Στάθης Ψάλτης.
Στους παραπάνω ηθοποιούς έρχεται να προστεθεί η φιλική συμμετοχή της Ελληνοαμερικανίδας Anthoula Katsimatides, στον ρόλο της καλής μάγισσας, Χρυσούλας Πουαριέ. Η Anthoula Katsimatides είναι ηθοποιός που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε αμερικάνικες ταινίες με πιο γνωστή την ταινία The Family με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
protothema.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *