Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.Ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι οι αλλαγές προσαρμόζουν την αγορά εργασίας σε όσα ήδη συμβαίνουν στην Ευρώπη αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Ο υπουργός Εργασίας, χαρακτήρισε «επανάσταση» την θέσπιση ψηφιακής κάρτας με την οποία θα ελέγχεται ο εργοδότης και το ζήτημα των υπερωριών. Εξήγησε ότι το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο και δεν θα του κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει. Ο εργαζόμενος θα δηλώνει απλώς πότε προσέρχεται και πότε φεύγει από την εργασία του και το υπουργείο θα τα ελέγχει όλα μόνο του. Όλα τα δεδομένα θα καταγράφονται με κεντρικό ηλεκτρονικό έλεγχο.

Για το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας που ισχύει και στην Ελλάδα σε κάποιες επιχειρήσεις, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να εξοικονομεί παραπάνω χρόνο, ώστε να παίρνει 5 εβδομάδες άδεια. Αντί να πληρώνεται τις υπερωρίες να δουλεύει 4 ημέρες και να παίρνει ρεπό τις υπερωρίες.

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο όπως είπε ο κύριος Χατζηδάκης, «προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του ενώ ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει και 2 μήνες γονική άδεια μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών».dikaiologitika.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *