kausonas_256760870
Από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 39 βαθμούς! Δροσιά την άλλη Τρίτη
Με καύσωνα θα κυλήσει το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς από την Πέμπτη και μετά ο υδράργυρος θα… εκτοξευτεί, φτάνοντας έως τους 39 βαθμούς!
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα και θα συνοδευτούν από ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για «απόβαση» στις παραλίες.
Μπορεί η χθεσινή μέρα να χαρακτηρίστηκε από ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, ωστόσο από σήμερα ο καιρός βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 27-30 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη καλύτερος θα είναι ο καιρός αύριο, με λιακάδα σε όλη τη χώρα και τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
«Το ενδιαφέρον του καιρού εντοπίζεται στην Πέμπτη, καθώς έρχεται μια θερμή εισβολή από τη βόρειο Αφρική, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Ετσι θα έχουμε τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού» λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές και προσθέτει:
Σε όλη την χώρα
«Συνεπώς, την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι θερμοκρασίες θα είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 37-38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Αυτό σημαίνει ότι ο υδράργυρος θα ανέβει κατά 8-10 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα».
Ο καύσωνας θα συνοδεύεται από αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, ενώ ένα ελαφρύ βοριαδάκι θα μειώνει την αίσθηση της ζέστης στα ανατολικά και τα νότια. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές και την ερχόμενη Τρίτη, ενώ υποχώρηση της ζέστης αναμένεται την Τετάρτη.
madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *