asep
Νέα προκήρυξη για 730 εφοριακούς στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Με μόνιμο προσωπικό σκοπέυει να ενισχυθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ώστε να ενισχυθεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Γραμματεία έχει ζητήσει την άμεση πρόσληψη 730 ελεγκτών-εφοριακών και πτυχιούχων πληροφορικής για το αμέσως επόμενο διάστημα. Το αίτημα εστάλη στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από το οποίο και αναμένεται να εγκριθεί προκειμένου σύντομα να προκηρυχθεί γραπτός διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ σε ειδικότητες εφοριακών και πληροφορικής ώστε από το 2017 να μπορούν να λειτουργήσουν περισσότερα συνεργεία ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 1.200 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης
Στα σκαριά βρίσκεται νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ μέσω της οποία θα γίνουν 1.200 νέες προσλήψεις μονιμων στην Υγεία. Πριν από λίγο καιρό εγκρίθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για επιπλέον 1.200 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και συγκεκριμένα 800 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 345 θεσεις διαφόρων ειδικοτήτων παραϊατρικού προσωπικού, 40 ατόμων ως πλήρωμα ασθενοφόρου και 15 ατόμων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ). Η κατανομή των παραπάνω θέσεων θα αφορά τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά με στόχο την ενίσχυσή τους έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μετατάξεις προς την επαρχία. Για τις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού θα ζητηθούν: Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ Νοσηλευτικής για τους ΠΕ/ΤΕ κατηγορίας. Για την κατηγορία ΔΕ Νοσηλευτών, ΔΕ Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ή πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών τεχνικού/επαγγελματικού εκπαιδευτηρίου ή απολυτήριο τεχνικού επαγγελματικού λυκείου ή τεχνικής επαγγελματικής σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο πτυχίο αλλοδαπής, άδεια άσκησης επαγγέλματος, εγγραφή στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας.
996 μόνιμοι στις συγκοινωνίες
Στην πρόσληψη 495 νέων οδηγών και 201 τεχνιτών στην ΟΣΥ και 130 οδηγών και 170 τεχνιτών στην ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει η Κυβέρνση στις αρχές φθινοπώρου. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις είχαν ανακοινωθεί και στο παρελθον και μάλιστα ειχαν εγκριθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ωστοσο η εκδοση των προκηρύξεων δεν προχωρησε ποτε. Η ανάγκη για νέο μονιμο προσωπικό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ειναι ζωτικής πια σημασίας για την ομαλή λειτουργια των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.
450 προσλήψεις σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρούν δυο εταιρίες υδρευσης και αποχετευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά στην ΕΥΔΑΠ θα γίνουν 300 μόνιμες προσλήψεις και στην ΕΥΑΘ 150 προσλήψεις. Η κατανομή για τις 300 θέσεις της ΕΥΔΑΠ είναι οι εξής: ΥΕ εργάτες 75, ΥΕ αποθηκάριοι 5, ΔΕ μηχανολόγοι 5, ΔΕ ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ τεχνίτες αυτοκινήτων 3, ΔΕ δομικών έργων 12, ΔΕ οδηγοί C κατηγορίας 25, ΔΕ οδηγοί C, D κατηγορίας 5, ΔΕ γραμματείς 5, ΔΕ καταμετρητές 25, ΔΕ φύλακες 20, ΔΕ προσωπικό Η/Υ 2, ΤΕ πολιτικοί μηχανικοί 12, ΤΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΤΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 3, ΤΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 3, ΤΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 2, ΤΕ προγραμματιστές 3, ΤΕ διοικητικοί 2, ΤΕ οικονομικοί 15, ΠΕ διοικητικοί 5, ΠΕ οικονομικοί 15, ΠΕ στατιστικοί 1, ΠΕ αναλυτές προγραμματιστές 5, ΠΕ χημικοί μηχανικοί 2, ΠΕ πολιτικοί μηχανικοί 20, ΠΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΠΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 4, ΠΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 2, ΠΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 7. Παράλληλα,με σύμβαση αορίστου χρόνου και με τη δαπάνη απασχόλησής τους να επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της Εταιρείας Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, θα απασχολούνται τα 150 άτομα που θα προσληφθούν στη βορειελλαδική εταιρεία, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και σε συνέχεια του… σήματος που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η σχετική απόφαση για την εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης (αρ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./121/17708, 28 Ιουλίου 2016), που επισπεύστηκε μετά από πιέσεις της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ ΑΕ, αφορά 55 υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 25 τεχνολογικής και 70 υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
e-dimosio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *