airbus-vahana-777x437
Η Airbus θέλει να κατασκευάσει εναέρια ταξί. Μάλιστα. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών θέλει να κάνει πραγματικότητα σκηνές από τις πιο ρετρό ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Μάλιστα για τον σκοπό αυτό η Airbus έχει αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζει CityAirbus, με το οποίο θέλει να κάνει αερομεταφερόμενους τους κατοίκους των προαστίων. Κι όλα αυτά απλώς επειδή οι σύγχρονες πόλεις είναι υπερβολικά πηγμένες.
Το φουτουριστικό αεροσκάφος με τις πολλαπλές προπέλες θα λειτουργεί ως ένα εναέριο Uber. Οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες θα χρησιμοποιούν μια εφαρμογή από το κινητό τους για να κλείσουν την αερομεταφορά τους, θα επιβιβάζονται με μερικούς άλλους επιβάτες και όπως ανακοινώνει η ίδια η Airbus: «θα…πετάγονται στον προορισμό τους». Κάθε πτήση θα στοιχίζει περίπου όσο μια κανονική διαδρομή με ταξί για τον κάθε επιβάτη. Πέρα από το προφανές πλεονέκτημα ότι έτσι θα αποφεύγουν την κίνηση, η Airbus ισχυρίζεται ότι ο νέος τρόπος μεταφοράς θα είναι πιο γρήγορος, πιο οικονομικός και πολύ πιο ενδιαφέρων. Αρχικά οι πτήσεις θα γίνονται με πιλότο έναν άνθρωπο, αλλά σύντομα θα υπάρξει και μια αυτόνομη εκδοχή.
πηγη .drive.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *