Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιερέας του Αγίου Φανουρίου όταν το κατώφλι της εκκλησιάς δρασκέλισε δικαστικός κλητήρας με εξώδικο στα χέρια, που ούτε λίγο, ούτε πολύ του ζητούσε να σταματήσει να χτυπά την καμπάνα.
Μπορεί να ακούγεται παράλογο, ωστόσο το εξώδικο είναι πέρα για πέρα αληθινό και εστάλη από ιδιοκτήτη καταλυμάτων που γειτνιάζουν στην ιστορική εκκλησία της Μεσαιωνικής Πόλης. Με το νομικό έγγραφο καλείται η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αλλά και ο Ιερέας του Αγίου Φανουρίου να θέσουν τέρμα στο κυριακάτικο χτύπημα της καμπάνας, διότι, όπως περιγράφεται, «ενοχλούνται οι τουρίστες».
Η όλη ενέργεια καθίσταται ακόμα πιο γελοία από την απαίτηση που προέβαλε ο μικροξενοδόχος προς τον ιερέα ώστε να τελεί τη λειτουργία χαμηλόφωνα!! Μάλιστα, οι ίδιοι οι πιστοί του Ιερού Ναού κάνουν λόγο για εισβολές του «διαμαρτυρόμενου» μέσα στο εκκλησίασμα και εξακοντίζοντας ύβρεις χυδαίες, να ζητά από τον ιερέα να σταματήσει το κήρυγμα!
Από τη δική του πλευρά ο ιερέας Μιχαήλ, μιλώντας προς τη «δημοκρατική» εξήγησε ότι «θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη διαμαρτυρία του ανθρώπου αυτού αν η λειτουργία ακουγόταν με μεγάλη ένταση από τα μεγάφωνα του ναού μας. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η ένταση της μικροφωνικής βρίσκεται μονίμως σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε οι πιστοί που κάθονται στην αυλή να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν τη λειτουργία».
Η ένταση της μικροφωνικής είναι χαμηλωμένη, εξαιτίας του «γείτονα» και των διαρκών ζητημάτων που δημιουργεί.
Οσο για την καμπάνα, αυτή δεν θα σταματήσει να χτυπά κάθε πρωί της Κυριακής, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι αυτός ο τόπος σέβεται την πίστη, την παράδοση, τα έθιμα και τα ιδανικά της Χριστιανοσύνης.
dimokratiki/madata

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *