Τσαλαφουτ’
Ένα είδος ελληνικού παραδοσιακού κρεμωδες τυριου με υπέροχη οξινη και ελαφρώς πικάντικη γεύση που θυμίζει γιαούρτι με συνδιασμο φρέσκου βουτύρου…
Γνωστό σε όλη την περιοχή των Αγράφων και ειδικά αυτήν την εποχή που έχει την τιμητική του για την παρασκευη του..
Κάθε κονάκι και κάθε νοικοκυρά το φτιάχνει με το μοναδικό μυστικό στο φρέσκο αιγοπροβειο γαλα που πρέπει να είναι στο τελευταίο στάδιο της γαλακτικης περιόδου των ζώων..Αλλά και ότι τα ζώα πρέπει να τρέφονται απο την φυση!!
Μπορείς να το φας με ψωμί ή να το συνοδέψεις με όλα τα φαγητά!!
Πλέον ο καθένας μπορεί να το βρει στο εμπόριο από τα τυροκομια της περιοχής μας και για όσους δεν το ξέρουν να το γνωρίσουν γευοντας το και να το βάλουν στην διατροφή τους!
Christos Tsiampokalos

Από xiromeropress