ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Eίναι γνωστό πως οι Αμερικανοί έχουν σε τεράστια εκτίμηση τα pick up. Για την ακρίβεια, εδώ και χρόνια έχει «στρογγυλοκάτσει» στην κορυφή των πωλήσεων το Ford F-150, ενώ και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της κατηγορίας -όπως το Chevrolet Silverado– χαίρουν εντυπωσιακής απήχησης από το αγοραστικό κοινό. Φυσικά ο κλάδος της βελτίωσης δεν θα μπορούσε να αφήσει ήσυχο ένα αγροτικό με την προοπτική του Silverado.

Όμως το δημιούργημα του Hennessey ξεπερνά τα όρια της λογικής, αλλά και της φαντασίας. Καταρχάς βασίζεται στο Chevy Silverado Trail Boss, το πιο «σκληρό» και ικανό διπλοκάμπινο που προσφέρει ο Αμερικανός κατασκευαστής. Όμως για τον Τεξανό βελτιωτή δεν ήταν αρκετά ούτε τα 32 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος, ούτε οι δυο άξονες, ούτε -κυριότερα- τα 420 άλογα του πληθωρικού V8 των 6.2 λίτρων. Οπότε πήρε το Silverado, το μετέτρεψε σε τριαξονικό, τοποθέτησε τον κομπρέσορα του βελτιωτικού πακέτου HPE700 και δημιούργησε το εξωπραγματικό Goliath 6×6.

Το κτηνώδες δημιούργημα διαθέτει 705 ίππους και 915 Nm ροπής κάτω από το καπό, ενώ υπάρχει και η επιλογή για έκδοση με 810 ίππους! Νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώνονται, όμως ο John Hennessey υποστηρίζει πως το Goliath χρειάζεται περίπου 4,5 δλ. για να επιταχύνει τους 2,5+ τόνους του αμαξώματος στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα εικάζεται πως είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα. Με το νέο κιτ ανύψωσης η απόσταση από το έδαφος έχει ξεπεράσει αισίως τα 40 εκατοστά, ενώ και τα «πολεμικά» ελαστικά υπόσχονται πως το 6κίνητο «θηρίο» δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά.


Όχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη τόνωση η εμφάνιση, αλλά η Hennessey προσφέρει ένα σετ εξατομίκευσης με αυτοκόλλητα και bullbars, ώστε να κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστό το Goliath των ονείρων σας. Βάσει τιμής πάντως, η αγορά ενός Goliath 6×6 δεν ξεφεύγει από το επίπεδο αυτό (του ονείρου, δηλαδή), καθώς η αρχική τιμή ξεπερνά τις 320.000 ευρώ. Kαι να υπάρχουν, βέβαια, πάλι η αγορά του 6κίνητου «θωρηκτού» είναι δύσκολη, καθώς η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 24 κομμάτια.
.autogreeknews.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress