Μια άγνωστη δικαστική περιπέτεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη εντόπισε η «Μηχανή του Χρόνου», σε αρχεία παλιών εφημερίδων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η «εθνική σταρ», τον Μάιο του 1986, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση, επειδή μίλησε απαξιωτικά για τη «Γκόλφω» και τον θίασο που ανέβαζε τη συγκεκριμένη παράσταση.
Η ηθοποιός είχε κάνει τις επίμαχες δηλώσεις τον Ιούνιο του 1985, οι οποίες προκάλεσαν την οργή του ηθοποιού Γιάννη Τζουανόπουλου.
Η Βουγιουκλάκη είχε δηλώσει: «Πρέπει να βοηθήσουμε να διατηρηθεί η ελληνικότητα των ομογενών. Γιατί αυτοί έχουν παράπονα επειδή το ελληνικό κράτος αντί να βοηθήσει σ’ αυτόν τον τομέα, κάνει ζημιά, αφού δίνει επιχορηγήσεις για περιοδείες σε άσχετους θιάσους, που στην Αμερική παίζουν Γκόλφω.
Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ξεπεράσει προ πολλού το επίπεδο της Γκόλφως».
Την περίοδο εκείνη ο θίασος του Τζουανόπουλου ανέβαζε τη Γκόλφω στην Αμερική. Ο ηθοποιός- θιασάρχης έκανε μήνυση στη Βουγιουκλάκη και η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Στη δίκη, ο μηνυτής υποστήριξε ότι όντως ανέβαζε τη Γκόλφω στην Αμερική, αλλά χωρίς επιχορηγήσεις.
Οι δικαστές επέβαλλαν στη Βουγιουκλάκη την ποινή των 4 μηνών φυλάκισης, η οποία ήταν εξαγοράσιμη και μετατράπηκε σε 400 δραχμές την ημέρα. Το περιστατικό δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, αλλά δεν πήρε διαστάσεις και δεν κλόνισε τη φήμη της ηθοποιού.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *