Όταν είσαι από χωριό δεν μπορείς να μην είσαι λάτρης της φύσης… και όταν λατρεύεις την φύση δεν έχεις αφήσει πέτρα όρθια και ραχούλα να μην την ανέβεις… και όταν ανέβεις στην πιο ψηλή κορφή αγναντεύεις με περηφάνια τον τόπο σου και μετράς σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα μέρη που περπάτησες.. χωριά, δρόμους, ράχες, ποτάμια… και μια και αναφέραμε τα ποτάμια, επιβάλλεται μια αναφορά στον ποταμό Ζέρβα.
Ο Ζέρβας ενώνει αρκετά Παρακαμπύλια χωριά, Πεντάκορφο, Κυπάρισσος, Ποταμούλα, Φραγκόσκαλα και την περίοδο της καπνοκαλιέργειας ήταν ζωτικής σημασίας για τα χωράφια των αγροτών της περιοχής. Εκτός όμως από τις αρδευτικές ιδιότητες του ποταμιού για τις ελάχιστες πλέον καλλιέργειες, ο ποταμός Ζέρβας αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση για τους ”δράστες” της περιπέτειας με στόχο το πέρασμα από τα ”Στενά”.
Τα στενά βρίσκονται ανάμεσα στην Ποταμούλα και το Μαλευρό, ονομάζονται έτσι γιατί χωρίζονται από δύο μεγάλα ισομερή βράχια, όπου περνάει ο ποταμός Ζέρβας και συνεχίζει ως το γεφύρι της Φραγκόσκαλας ως τον Αχελώο ποταμό.
Η διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ζέρβα αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία. Αμέτρητα, τεράστια πλατάνια, λυγαριές, αγριοκληματαριές, πηγές που αναβλύζουν κρύο νερό στις άκρες του ποταμιού και τα επιβλητικά βράχια μαγεύουν τον επισκέπτη!








http://parakampylianews.blogspot.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *