Ήταν 1945, όταν στην κωμόπολη Fruita στο Κολοράντο των ΗΠΑ ο αγρότης Lloyd Olsen αποφάσισε να σφάξει ένα κοτόπουλο για να ταΐσει την πεθερά του.
Έτσι κι έγινε. Όμως όταν έκοψε το κεφάλι του κόκορα, που τον είχε ονομάσει Mike, το πτηνό άρχισε να περπατά, παρά τον αποκεφαλισμό του, και να προσπαθεί να καθαρίσει τα φτερά του με το ράμφος του, να τσιμπήσει κάτι από το χώμα! Ο αγρότης έντρομος σκέφτηκε πως το κοτόπουλο αυτό ήθελε να ζήσει και δεν το… αποτελείωσε, αλλά το κράτησε έτσι, χωρίς κεφάλι!

Τον τάιζε με σταγονόμετρο, απευθείας στην ανοιχτή τραχεία, με νερό, γάλα και σπόρους! Ο ακέφαλος κόκορας πλέον μπορούσε να κινηθεί αρκετά επιδέξια, ώστε να πηδάει και να ισορροπεί ακόμη και πάνω σε φράχτες. Τότε ο αγρότης σκέφτηκε πως θα μπορούσε να βγάλει χρήματα από αυτό το ζώο και έγινε σύντομα πλούσιος, αφού ο κόκορας είχε γίνει διάσημος!
Μάλιστα είχε γίνει και θέμα σε μεγάλες εφημερίδες, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα περιοδικά «Time» και «Life»! Πολλοί προσπάθησαν να πετύχουν το ίδιο, όμως δεν στάθηκε δυνατό να το καταφέρουν.

Το 1947 το πτηνό πέθανε σε ένα μοτέλ, μετά από περιοδεία, στο δωμάτιο του αφεντικού του.
πηγη E-Radio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *