Ανήκει στις επιχειρήσεις που το όνομα της ταυτίστηκε όσο καμιάς άλλης με την τόπο παραγωγής των προϊόντων της. Η Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ δεν είναι όμως γνωστή μόνο στην Μαγνησία όπου εδρεύει καθώς κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να αποκτήσει καταναλωτές σε όλη την χώρα. Τα προϊόντα της μεγάλωσαν γενιές εδώ και χρόνια και συνεχίζουν με τα κέρδη για την επιχείρηση να αυξάνονται.

Το 1926 ιδρύθηκε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου η οποία και αποτελεί το δευτεροβάθμιο συνεταιριστικό όργανο των χωριών γύρω από το Βόλο καθώς και των χωριών του δυτικού Πηλίου και της περιοχής του Βελεστίνου. Το 1952 αποφασίστηκε από την Ένωση να ιδρυθεί η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Σκοπός της ίδρυσης της ήταν η Συνεταιριστική Οργάνωση να μπει δυναμικά και στην αγορά γάλακτος ξεκινώντας με την επεξεργασία και διάθεση του αγελαδινού γάλακτος στην τοπική αγορά.
Η αύξηση πωλήσεων και των κερδών για την συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ

Η ΕΒΟΛ κατάφερε όχι μόνο να εδραιωθεί στην τοπική αγορά αλλά γρήγορα να αποκτήσει πιστό καταναλωτικό κοινό και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι αυξήσεις στις πωλήσεις της χρόνο με τον χρόνο ήταν όλο και περισσότερες με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να δανειστεί για την συνέχιση της λειτουργίας της.
Η γαλακτοβιομηχανία ολοκλήρωσε μέσα στο 2017 επένδυση ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να δημιουργήσει μονάδα εμφιάλωσης αγελαδινού και γίδινου γάλακτος. Η επένδυση στο μεγαλύτερο μέρος της καλύφθηκε με ίδια κεφάλαια.
Το 2016 ο τζίρος της ΕΒΟΛ ανήλθε σε περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ήταν αυξημένο κατά 5% σε σχέση με το 2015.
Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας φθάνει τους 100 τόνους το οχτάωρο ενώ διαθέτει 57 κωδικούς γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα, γιαούρτι, τυρί, βούτυρο, μυζήθρα).
Το μοίρασμα μέρους των κερδών στους εργαζόμενους και στα φυσικά μέλη της επιχέιρησης
Η επιχείρηση κατάφερε να μην επηρεαστεί από την οικονομική κρίση συνεχίζοντας την παραγωγή της κανονικά χωρίς να μειώσει στο ελάχιστο τις τιμές στους κτηνοτρόφους από τους οποίους αγοράζει το γάλα.

Μάλιστα όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της, Νικήτας Πρίντζος: «Η ΕΒΟΛ είχε τη δυνατότητα να πληρώσει τις καλύτερες τιμές Πανελλαδικά, στα μέλη της αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και να ασκήσει κοινωνική πολιτική στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης, κάνοντας δωρεά 100 τόνων γάλακτος, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και μοιράζοντας 2000 διατακτικές των 50 ευρώ.
Ακόμη, οι 140 εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ δεν έχουν υποστεί καμία περικοπή στους μισθούς τους, και το 2015 πήραν χρηματικό bonus».
Πριν από λίγε ημέρες ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε πως «για πρώτη φορά από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου μετά από 90 χρόνια λειτουργίας θα δώσει μέρισμα στα φυσικά μέλη.
Συγκεκριμένα κάθε μέλος από τα 270 περίπου που ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών θα πάρουν μέρισμα 1.000 ευρώ το καθένα για το διαχειριστικό έτος 2017. Αυτό αποφασίσθηκε καθώς η Οργάνωση παρουσιάζει κέρδη κάθε χρόνο. Τα χρήματα θα δοθούν στις αρχές Μαΐου».
Τα βιολογικά προϊόντα που έδωσαν ώθηση στην εταιρεία
Τα βιολογικά προϊόντα της επιχειρήσεις αποτελούν ένα από τα δυνατά της «όπλα» καθώς είναι αυτά που έχουν και την μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κοινό. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το βιολογικό γίδινο γάλα που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Αυξημένες όμως είναι οι πωλήσεις και στις κατηγορίες των γιαουρτιών.
Ποιος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΒΟΛ

Ο Νικήτας Πρίντζος ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας επί 16 συναπτά έτη είναι και ο ίδιος κτηνοτρόφος. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχει μιλήσει για την δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν οι κτηνοτρόφοι.


«Ο αγροτικός κόσμος υποφέρει», τονίζει κάθε φορά σε όλες του τις συνεντεύξεις. Αναφερόμενος όμως στην ΕΒΟΛ επισημαίνει ότι στη συνεργασία της «οι αγρότες και κτηνοτρόφοι απολαμβάνουν τις καλύτερες τιμές σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε μεταξύ των πρώτων που δίνουμε αυτές τις τιμές στους κτηνοτρόφους μας οι οποίοι πληρώνονται άμεσα χωρίς χρονική καθυστέρηση. Η ΕΒΟΛ συνεργάζεται με περίπου 400 κτηνοτρόφους σε όλα τα είδη γάλακτος, πρόβειο, γίδινο, αγελαδινό και βιολογικό».
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *