Απάντηση Στην Ανακοίνωση Της Παράταξης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» του κ. Μασούρα Δημήτριου.

Αγαπητοί δημότες
Διαβάσαμε με έκπληξη τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κύριος Δημήτριος Μασούρας αμέσως μετά το Δ.Σ. της 18ης Φεβρουαρίου, θέλοντας να ενημερώσει του πολίτες του δήμου μας για τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
Ωστόσο, όχι μόνο δεν κάνει την αυτονόητη ενημέρωση για αυτά που αποφασίστηκαν στο συγκεκριμένο Δ.Σ., αλλά επιλεκτικά αναφέρεται σε κάποια ζητήματα προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις μέσα από μισές αλήθειες και ανακρίβειες.
Πιο συγκεκριμένα:

Στο Δ.Σ. συζητήθηκαν κυρίως δύο ενότητες θεμάτων. Η πρώτη ενότητα αφορούσε στο καθορισμό των δημοτικών τελών (ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, φωτισμό κλπ) για το έτος 2020, και η δεύτερη στη συγκρότηση επιτροπών έργων. Καμία αναφορά από τον κ. Μασούρα ούτε για το πρώτο ούτε για το δεύτερο.
Γιατί κ. Μασούρα δεν ενημερώσατε τους Δημότες ότι με τις ψήφους της παράταξης μας αποφασίστηκε να μην γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για 5η συνεχόμενη χρόνια; Γιατί δεν λέτε ότι δεν παρουσιάσατε ολοκληρωμένη, κοστολογημένη και αιτιολογημένη πρόταση για τα δημοτικά τέλη, με αποτέλεσμα να μην έχετε δικαίωμα ούτε στην ψηφοφορία να θέσετε την πρόταση σας;

Αναφέρατε ότι απορρίφθηκε η πρόταση σας για παροχή έκπτωσης στο τιμολόγιο ύδρευσης για οικογένεια με άνεργο μέλος. Δεν είναι αλήθεια. Η πρόταση σας δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία διότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Νόμου. Δεν ήταν δηλαδή ολοκληρωμένη πρόταση αλλά ένα απλό πυροτέχνημα δημιουργίας εντυπώσεων. Εξάλλου θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε μείωση συνοδεύεται από ισόποση αύξηση σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

Επίσης, στο Δ.Σ. συζητήθηκε η συγκρότηση επιτροπών έργων. Κουβέντα και εδώ από τον κ. Μασούρα. Γιατί δεν ενημερώνετε τους πολίτες ότι αυτή την ώρα εκτελούνται σε όλες τις ενότητες του Δήμου μας μια σειρά από μεγάλα έργα υποδομής; Γιατί δεν λέτε ότι πολλά νέα έργα δημοπρατήθηκαν και σύντομα θα ξεκινήσουν ενώ κάποια άλλα (Τουριστικό αγκυροβόλιο Βόνιτσας) βρίσκονται πολύ κοντά στη δημοπράτηση τους;

Η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου είναι πρόσφατη. Παρουσιάσατε μήπως, ως παράταξη, κάποια πρόταση, ολοκληρωμένη για την ανάπτυξη του Δήμου; Ούτε καν δικαίωμα να θέσετε την πρόταση σας σε ψηφοφορία δεν είχατε, γιατί και εδώ δεν παρουσιάσατε δυστυχώς πρόταση.
Αντί λοιπόν να αναφέρεστε σε αυτά τα μεγάλα και σοβαρά θέματα, εκφράζετε την ανησυχία σας για την ανάπλαση του κέντρου της Βόνιτσας και ότι τάχα ζείτε στο σκοτάδι γιατί δε έχετε καμία ενημέρωση για το έργο. Είστε Δημοτικός Σύμβουλος μπορείτε εύκολα να απευθυνθείτε στη Τεχνική Υπηρεσία να δείτε την ολοκληρωμένη μελέτη και να ενημερώσετε τον κόσμο. Το κάνατε; ΟΧΙ!
Αλλά μην είστε τόσο ανυπόμονος, όταν το έργο ολοκληρωθεί τα ξαναλέμε.

Τέλος, θα θέλαμε για ακόμη μια φορά να τονίσουμε το εξής:
Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ανάγκη από τη συμβολή της παράταξής σας και προσωπικά από σας στη διαμόρφωση των αποφάσεων του. Χρειάζεται όμως πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα για να το πράξετε. Χρειάζεται να αφήσετε στην άκρη την στείρα αντιπολίτευση, να αφιερώσετε χρόνο και να μπούμε από κοινού (ως συμβούλιο) στη ουσιαστική και αποτελεσματική συζήτηση για τα μεγάλα θέματα του τόπου μας.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Από xiromeropress