ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Στις 15 Ιουλίου 1997 ο σχεδιαστής Τζιάνι Βερσάτσε δολοφονήθηκε στα σκαλιά της έπαυλής του «Casa Casuarina» στο Μαϊάμι .
Ήταν περίπου 9 το πρωί και είχε πάει να αγοράσει καφέ σε μια κοντινή καφετέρια. Τον ακολουθούσε ένας νεαρός άντρας, ο οποίος λίγο πριν ο Βερσάτσε ανοίξει την πόρτα της έπαυλής του, τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι. Ο 50χρονος σχεδιαστής σκοτώθηκε ακαριαία. Ο δολοφόνος του ήταν ο 27χρονος Άντριου Κουνάναν και αυτοκτόνησε λίγες ημέρες μετά, πριν η αστυνομία τον συλλάβει.

Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης ήταν ένας ομοφυλόφιλος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος είχε διαπράξει 4 ακόμη δολοφονίες στο παρελθόν. Οι λόγοι που τον οδήγησαν να σκοτώσει τον Ιταλό σχεδιαστή παραμένουν άγνωστοι. Τα σενάρια ήταν πολλά, ενώ ειπώθηκε ακόμη και ότι ίσως ήταν συμβόλαιο θανάτου της μαφίας.
Ο Βερσάτσε ήταν ένας από τους πετυχημένους σχεδιαστές μόδας στον κόσμο. Ο θάνατός του σόκαρε τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο άνθρωπος που τον βρήκε νεκρό ήταν ο επί 15 χρόνια σύντροφός του Αντόνιο Νταμίκο.
Όπως είχε αποκαλύψει: «Ένιωσα το αίμα μου να παγώνει. Το σπίτι είχε βιτρό παράθυρα και έτσι δεν μπορούσαμε να δούμε τι είχε συμβεί από το εσωτερικό, οπότε έπρεπε να ανοίξουμε την πύλη. Είδα τον Gianni να βρίσκεται στα σκαλιά και αίμα γύρω του. Σε αυτό το σημείο, όλα σκοτείνιασαν. Δεν είδα κάτι άλλο καθώς με απομάκρυναν».

Τα επόμενα χρόνια ξεκίνησε ένας πόλεμος σχετικά με τα κληρονομικά. Την επιχείρηση, η οποία τη δεκαετία του ’90 άξιζε εκατοντάδες εκατομμύρια, ανέλαβε η αδερφή του Ντονατέλα και ο αδερφός του Σάντρο. Ωστόσο, το 50% των μετοχών πέρασαν στην πολυαγαπημένη ανιψιά του Βερσάτσε, Αλέγκρα, η οποία ήταν η ανήλικη κόρη της Ντονατέλα.
Οπότε, η αδερφή του Βερσάτσε έγινε το αφεντικό του οίκου, ενώ ο αδερφός της ανέλαβε την οικονομική διαχείριση.
Ο σχεδιαστής με τη διαθήκη του άφηνε στον σύντροφό του μια μηνιαία σύνταξη περίπου 26.000 ευρώ και το δικαίωμα να ζει στα σπίτια του. Ωστόσο, τα ακίνητα ανήκαν στον οίκο μόδας με αποτέλεσμα ο D’Amico να λάβει τελικά μόνο ένα μικρό ποσοστό της σύνταξης και τα ακίνητα να περάσουν στα αδέρφια του.

Πολλοί πίστεψαν ότι ο θάνατός του θα ήταν το τέλος της αυτοκρατορίας. Ωστόσο, η Ντονατέλα κατάφερε να την εξελίξει και να αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη της.
Τη συγκλονιστική υπόθεση δολοφονίας του σχεδιαστή εξιστορεί ο δεύτερος κύκλος της σειράς “American Crime Story” με τον ηθοποιό Έντγκαρ Ραμίρεζ να υποδύεται τον Versace, τον Ντάρεν Κρις τον Άντριου Κουνάναν και τον Ρίκι Μάρτιν τον Αντόνιο ντ΄ Αμίκο. Τη Ντονατέλα υποδύεται η Πενέλοπε Κρουζ, η οποία εντυπωσίασε τους τηλεθεατές με την απίστευτη μεταμόρφωσή της στην ιδιόρρυθμη σχεδιάστρια μόδας.
Μάλιστα, η Ντονατέλα είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Πενέλοπε Κρουζ και της είπε: «Είμαι χαρούμενη που θα είσαι εσύ και όχι οποιαδήποτε άλλη” ενώ όταν την είδε στη μικρή οθόνη της έστειλε ένα μπουκέτο λουλούδια για να την ευχαριστήσει.
Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

ΠΗΓΗ thecaller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *