Οι τοπικές κοινότητες στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Mεσολογγίου έχουν, ανά τους αιώνες, αναπτύξει μια ποικιλία από αλιευτικές πρακτικές για να βιοπορίζονται. Μια από αυτές είναι η δημιουργία φυσικών ιχθυοτροφείων, των λεγόμενων ιβαριών, που με την εμπειρία της παράδοσης σχηματίζονται από ιχθυοφραγμούς στους οποίους εγκλωβίζονται τα ψάρια κατά τη μετανάστευσή τους προς την ανοιχτή θάλασσα. Οι ντόπιοι έχουν μια ειδική λέξη για το ψάρεμα στα ιβάρια, το Άλιμα. Η ταινία παρατηρεί την καθημερινότητα των ψαράδων που εργάζονται και ζουν στο ιβάρι του Κόμματος, το οποίο βρίσκεται γύρω από μια αμμονησίδα στη λιμνοθάλασσα, όπως αυτή λαμβάνει χώρα κατά την αλιευτική περίοδο από την άνοιξη έως το καλοκαίρι του 2017.













Μια παραγωγή του Athens Ethnographic Film Festival – Ethnofest σε συνεργασία με το Mediterranean Institute for Nature and Anthropos – MedINA
Μια ταινία των Loukas Koubouris & Nickolaos Papadimitriou
Παραγωγή Κωνσταντίνος Αιβαλιώτης & Σίλας Μιχάλακας
Μια ιδέα των Κωνσταντίνος Αιβαλιώτης & Αλέξης Κατσαρός
Μίξη ήχου: Δημήτρης Αποστολακίδης
Colour Correction: Ηλίας Παναρίτης
Με την Υποστήριξη της Olympus Greece
*Η ταινία Άλιμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Mediterranean Consortium for Nature and Culture, με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και με τη χρηματοδήτηση του MAVA Fondation pour la Nature.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *