Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Γιώργης Παπανικολάου
την εισήγηση ο Γερογιάννης Γιάννης.
Το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωσαν
Ο ποιητής Ιστικόπουλος και η κυρία Καζαντζή.
«Η φύση είναι ένα ανοιχτό βιβλίο μας είπε ο εισηγητής, Έχει στην πρώτη της σελίδα τα χρώματα, στη δεύτερη τα αρώματα και στην Τρίτη τις γεύσεις και τους καρπούς».


Τονίστηκε η σημασία του περιβάλλοντος στη δημιουργία του ελληνικού πολιτισμού, ο σεβασμός στα μνημεία της φύσης, στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και στον άνθρωπο. Τονίστηκε η αξία του νερού, η αξία της τροφής και τα δικαιώματα που απορρέουν. Η κυριαρχία των δρυών στην αποταμίευση του νερού είναι καταλυτική. Σε όσα νησιά χάθηκαν οι δρύες χάθηκαν τα νερά και η βλάστηση και δημιουργήθηκαν πυρκαγιές και ξηρότητα.

Ο διάλογος για τη φύση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις του κοινού. Σ’ έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο από τον κύριο Παρνασά, για εκδηλώσεις και ποιητικές βραδιές, η φωνή της Μαρίας Κακάμπουρα, συνοδευόμενη από φυσαρμόνικα(Σπυρίδων Κούλης) και πιάνο(Λυδία Μόραλη),δέσποζε στο χώρο και έδινε άλλη διάσταση .
 

Μοιράστηκαν επίσης σπόροι βιολογικοί, από τον περιβαλλοντικό σύλλογο «αυλή» όχι μόνο για τη διατήρηση των ποκιλιών, αλλά  για την διατήρηση της αξιοπρέπειας από το ευρύ φάσμα της πείνας

Απόσπασμα  ομιλίας του Γιάννη Γερογιάννη για το περιβάλλον


foto – video :Μπαμπίνη ΙΝ

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress