Η εκπομπή “ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ” της ΕΡΤ 2, που άρχισε να μεταδίδετε την δεκαετία του 1980, ήταν από τις πιο δημοφιλείς την εποχή εκείνη. Την παρουσίαζαν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλας.
Την πρωτοχρονιά του 1986, οι Ρεπόρτερς, έκαναν ένα αφιέρωμα στην Ελληνική τηλεόραση με την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την δημιουργία της.
Στο αφιέρωμα αυτό συμπεριλήφθηκε και ένα ρεπορτάζ για τους τεχνικούς του ΟΤΕ και της ΕΡΤ. Προς τούτο επιλέχθηκαν οι ραδιοτηλεοπτικές εγκαταστάσεις των Ακαρνανικών ορέων.
Τότε η συνδρομή του ΟΤΕ ήταν βασική όχι μόνο για την μετάδοση των γεγονότων από το εσωτερικό και το εξωτερικό στους τηλεοπτικούς σταθμούς (αρχικά ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και στη συνέχεια στα ιδιωτικά κανάλια που δημιουργήθηκαν αργότερα) αλλά και για την μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων που γίνονταν από τους πομπούς που ήταν τοποθετημένοι σε διάφορες βουνοκορυφές της χώρας.
Ο σταθμός του ΟΤΕ των Ακαρνανικών ορέων (Α/Τ Ακαρνανικών) ήταν ο σημαντικότερος τηλεπικοινωνιακός σταθμός της χώρας όχι μονο για την μετάδοση των τηλεοπτικών προγράμματατων αλλά και της τηλεφωνίας. Κοντά στο σταθμό του ΟΤΕ δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν και τα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 και στη συνέχεια οι άλλοι σταθμοί.
Το ρεπορτάζ έκανε ο Γιάννης Δημαράς.
δείτε ΕΔΩ το βίντεο
ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Από xiromeropress